Tips om hemsidor

Fru S tipsar om hemsidor :)
www.sodarank.com
www.piercingfabriken.se

torsdag, november 04, 2010

Jobba hemifrån hade varit så sjukt skönt

Igår var det en hel del kuvert att packa och när jag satt där och höll på insåg jag att det skulle vara väldigt skönt att kunna göra det jag gjorde igår vilket var städade en hel del och sedan höll på med företaget en del också. Det hade varit så sjukt skönt att kunna gå upp och gå med båda barnen till förskolan och sedan gå hem och fixa allt som skulle fixas med företaget och sedan städa och fixa i hemmet och därefter få och hämta barnen på förskolan igen. Jag hade sluppit restid fram och tillbaka till jobbet som var 1 timme och 15 min varje väg på det jobbet jag hade innan. Det är 2½ timme VARJE dag jag kan lägga på att göra något annat. Tex umgås med mina barn. Hade varit så sjukt skönt. Men vi måste sälja MASSOR för att det skall fungera. Vi har räknat lite på hur mycket jag måste kunna ta ut i månaden och för att vi skall överleva måste jag kunna ta ut minst 9000:-/månad vilket gör att vi måste sälja ganska mycket för att jag skall kunna göra det. Dessutom måste vi ju även få in pengar så att vi kan köpa in ett större lager och utöka det sortimentet vi har nu så det kommer ta tid innan jag kan leva på det om jag någonsin kommer kunna det, men det hade varit riktigt skönt om det gick. Speciellt nu när barnen är små :)

/Fru S

onsdag, november 03, 2010

Priolistan över saker att fixa i lägenheten :)


Vår lägenhet (97kvadrat)

F sovrum (sovrum 2 på bilden)
Gardiner (Prio 2)
Taklampa (Prio 2)
Bord + stolar (Prio 1)
Mysbelysning (Prio 1)
Rullgardin (Prio 1)

Köket
Gardiner (Prio 1)
Stol till K (Prio 3)
Taklampa (Prio 2)

Hobbyrummet (sovrum 1 på bilden)
fler bokhyllor (Prio 3)
fler hyllplan (Prio 1)
Taklampa (Prio 1)

Vårt sovrum (sovrum 3 på bilden)
Gardiner (Prio 1)
Tv + box (Prio 2)

Vardagsrummet
Soffa (Prio 3)
Fotölj (Prio 1)
Soffbord (Prio 3)
Taklampa (Prio 1)
Bokhyllor (Prio 2)

Hall
Taklampa (Prio 1)

Hela lägenheten
Gardiner (Prio 1)
Foton (Prio 1)
Fluff (Prio 1)

Jag har sedan jag flyttade hemifrån varit på väg mot någon annanstans. Alltid på väg mot något bättre, någon annan lägenhet som är bättre eller som man skall bo längre i. Jag har nu börjat inse att vi kommer bo kvar här ett bra ta så därför vill jag nu göra det mysigt undertiden så att vi mår bra de år vi bor här och inte bara bor här för att det är på väg mot någon annanstans. (Det kanske ser konstigt ut att det nästan står taklampa i varje rum. Vill bara säga att vi har taklampor nu också, men inga fina och jag vill köpa nya som passar i rummen inte bara ha 69:- plast lampor som är jätte fula från Ikea)

/Fru S

Service på bilen inte gratis

Denna månaden var det dags för första servicen (som vi betalar) på vår bil. Kan ju inte direkt påstå att det var gratis :( 4700:- drygt, men den enda dom hade att "gnälla" på var att vi bör byta batteri så det kanske lönar sig att ha en ny bil ändå?

Min man kom på att det snart är dags att besikta bilen också så han gled in på hemsidan för att beställa tid och såg att vi har körförbud på bilen från 1 dec. Min man fick lite smått panik för där han brukar besikta bilen hade första tiden i slutet av dec så det hjälpte ju inte oss direkt. Han började därför kolla runt på andra ställen och hittade en tid den 23 nov som han var tvungen att ta. När han skulle bekräfta tiden stod det att han inte kunde beställa tid för att det var inte inom tiden han fick beställa tid. Suck. Det visade sig dock att eftersom vår bli är så "ny" så behöver vi inte besikta den i år utan den hade körförbud från 1 dec 2011. Hahaha...

/Fru S