Tips om hemsidor

Fru S tipsar om hemsidor :)
www.sodarank.com
www.piercingfabriken.se

tisdag, april 10, 2012

Dags att börja blogga igen?

Kanske är dags att starta upp bloggen igen?

Mycket har hänt sedan jag skrev sist och mycket har ändrat sig. Då hade jag fortfarande inte släppt tänket man har när man har två inkomster och kan köpa lite vad man vill och inte behöva tänka lika mycket. När man helt plötsligt står med en normal inkomst och en föräldrapenning som kanske inte är super bra så blir det en stor omställning som jag/vi visserligen gjort två gånger nu, men det är ändå en ganska stor omställning.

Under denna föräldraledigheten funderade jag mycket på vad jag ville göra med mitt liv och vad jag egentligen vill jobba med. I januari 2011 tipsade en kompis mig om en utbildning så i augusti 2011 började jag plugga till lönespecialist. Jag kommer var klar den 7 dec i år och en stor del av utbildningen består av praktik. Jag har redan varit ute på en 10 veckors praktik över jul och nyår vilket var både skönt och jobbigt. Det var skönt eftersom jag kände att jag valt rätt yrke, men det var även ganska jobbigt eftersom jag hamnade på en praktikplats som det var ganska bitter stämning på. Jag har nu börjat leta efter nästa praktikplats så vi får hoppas att jag lyckas bättre med att hitta nästa praktikplats.

Jag har även börjat ta tag i min övervikt. Det har tagit många år av tänkande, funderande och grubblande för att komma till insikt med att jag har ett problem med min relation med mat och att jag är så otroligt sockerberoende att jag inte riktigt vet hur jag skall bli av med det. För att beskriva det på ett enkelt sätt skulle man kunna säga att jag är som en narkoman skillnaden med min drog är att den är laglig och väldigt lätt att få tag på. Den stora frågan är: Hur blir man av med ett beroende när ens drog finns överallt, är lätt tillgängligt och dessutom är laglig?

/Fru S

6 kommentarer:

  1. Lycka till med din kamp mot sockret!!

    Grattis att du hittade en utbildning som var fullträff för dig. Jag har själv kollat på en sån utbildning (Iterums) får jag fråga vart du läser och kan du rekommendera den?

    Vet du ungefär lön man får när man är klar?

    SvaraRadera
  2. Jag läser på Iterum (den på heltid). för oss har det varit rätt struligt med mycket lärare som varit konstiga och dom har försökt göra om utbildningen en aning utefter vad tidigare elever tyckt vilket gjort att vi blivit mycket av försökskaniner på det mesta vilket jag kan tycka är lite tråkigt :(

    skulle du fråga skolan skulle dom säga 25000-30000kr/månad jag skulle snarare säga att beroende på var du hamnar får du vara glad om du kommer upp i 26000kr/månad. Dock är det en bransch där du tjänar på att byta jobb vartannat till var tredje år för det är då du har möjlighet att få upp lönen med flera tusen i månaden.
    en klasskompis känner en tjej som gick ut förra våren från distansutbildningen och hon har jobbat ett år nu tror jag och byter jobb och kommer öka sin lön med 3000-4000kr/månad.

    SvaraRadera
  3. Vilket flyt att det var just den som jag tittade på som du går. tack för infon det är bra att veta med lärarna och så.

    Lönen låter toppen tycker jag. Jag ska fundera lite grann vidare på vad jag ska välja.

    SvaraRadera
  4. Jag tror dock att med tanke på att det varit lite struligt för oss så kommer det bli bättre igen kommande år. Det är dessutom en bra utbildning att ha papper på att man gått.

    I skolan lär man sig hur allt fungerar teoretiskt och i den perfekta världen ute i arbetslivet kommer vi att lära oss hur det faktiskt fungerar ;)

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Jag har gått den utbildningen OCH haft problem med socker, lustigt att jag hamnade här :-)

    Jag låg på 30000kr i månadslön knappt tre år efter examen och då hade jag "bara" bytt arbetsgivare en gång under den tiden. Jag bytte nyligen jobb igen till en tjänst som jag tackade ja till trots att jag gick ner 3500kr i lön. Det nya jobbet har så många andra fördelar så det var lätt värt det. Hade jag gjort som planerat och gått ner i arbetstid 10% på gamla stället så hade det i princip gått på ett ut...

    Lycka till med dina fortsatta studier, Iterum har bra rykte så du bör inte ha några problem med att få jobb i alla fall!

    //Fd. Iterum-student

    SvaraRadera
  6. Jag har som mål att vara över 30000:-/månad inom 5år vilket jag inte tror kommer vara några större problem. Jag tror problemet kommer att vara att hitta en arbetsplats man trivs på att hitta jobb kommer inte vara några problem. Sen om man vill jobba där är en annan femma ;)

    SvaraRadera