Tips om hemsidor

Fru S tipsar om hemsidor :)
www.sodarank.com
www.piercingfabriken.se

söndag, oktober 31, 2010

Gör ingen nytta i garderoben

Jag förstår inte var veckorna och månaderna också för den delen tar vägen. Tiden bara flyger fram och det känns inte som vi får gjort någonting alls. Lillebror (K) är 3 månader idag och han växer så det knakar. Storebror (F) är inne i värsta trotsen hittills och om vi har en bra dag här hemma får man vara glad för det lilla om vi säger så. Jag har idag full förståelse för att så många förhållande går åt helvete under småbarnssåren. Det är ju inte bara en dans på rosor direkt.

Mycket av min tid har på sista tiden gått åt till att gå igenom alla piercingar vi fick i somras och försöka räkna dom, lägga in dom på rätt plats, mätta dom och kolla så att det är rätt färg och rätt storlek på dom. Detta har tagit enormt lång tid eftersom jag samtidigt har lilleman att ta hand om + att efter kl 15:00 är det svårt att göra något för då hämtar jag storebror på dagis. Samtidigt gör dom ju ingen nytta i vår garderob så denna veckan kommer gå åt till att försöka få upp så många som möjligt på vår hemsida + ansöka om att starta butik på tradera så att vi kan få igång försäljningen innan jul.

/Fru S

torsdag, oktober 14, 2010

starta företag = krångligt

Vi startade ju ett företag i somras och vi håller nu på att starta upp det. Om jag skall vara ärlig så fattar jag varför det är så få som startar företag i Sverige för fy f*n vad det är krångligt. Mycket regler hit och dit och eftersom det är ett handelsbolag som vi har så betyder det ju att om företaget går i konkurs eller om vi får skatteskulder via företaget så kommer vi ju gå i personlig konkurs också (inget jag skulle vilja). Alltså är det ju viktigt att vi har koll på läget och vet hur vi skall sköta det och vilka uppgifter vi måste spara för att det inte skall bli fel. Än så länge har vi väl inte sålt jätte mycket, men jag jobbar på att lägga ut de nyaste piercingarna på hemsidan och försöka få igång den lite mer så att vi får sålt lite och får in pengar så att vi kan köpa mer.

Just nu är det med andra ord en del att göra då jag skall ta kort på ca 150st olika piercingar och lägga dom systematiskt i små lådor och sedan fixa bilderna och lägga ut dem på hemsidan. Det positiva är ju att när jag väl är klar kommer jag ju inte behöva fixa just dom piercingarna igen så även om dom tar slut så är det ju bara att beställa nya och lägga på sin plats.

Nä nu skall jag fortsätta med mitt sorterande så att jag bli klar någon gång detta året ;)

/Fru S

onsdag, oktober 13, 2010

inflyttningspresent jag skulle vilja få

Läste på aftonbladet att Anders Borg har lagt in i budgeten att Kronprinsessan och Daniel skall få 14 miljoner extra nästa år för att kunna flytta in på Haga slott. Varför fick inte vi det i inflyttningspresent också? Visst kungahuset drar in väldigt mycket pengar till Sverige, men det betyder ju inte att dom skall få hur mycket pengar som helst, men å andra sidan så kanske man skall vara glad att man är född i ett land som Sverige och att man har det som man har det. Det skulle ju kunna varit så mycket värre än vad det är ;)

/Fru S

tisdag, oktober 12, 2010

Stark son = trasig tv

Måndagen den 4 okt lyckades vår äldsta son att slå sönder vår 40" LCD tv :( Vi har tidigare pratat på att ev köpa en ny större tv typ 46"-47" någonting LED tv och flytta den vi hade till sovrummet, men vi har inte riktigt känt att vi har haft 10K att lägga på en tv just. Så istället gjorde vår kära son sönder den vi hade så nu måste vi köpa ny i alla fall (Det är tur att han är söt annars hade vi blivit riktigt förbannade på honom. Min man sa efteråt att han inte blev lika arg som han trodde han skulle bli. Vi har nämligen länge trott att sonen skall ha sönder tv och vi är mer förvånade att den hållit så länge som den gjort).


Eftersom jag redan tidigare förutsatt att lite "känsligare" tekniska prylar kommer att eller ev kommer gå sönder nu när vi har barn så jag valde jag att lägga på drulle på vår hemförsäkring. Så jag pratade med vårt försäkringsbolag förra tisdagen och berättade allt som hänt och eftersom vår tv inte var mer än 2år gammal så skulle vi få 100% av vad en likvärdig tv kostar idag minus 1200kr i självrisk. Kvinnan jag pratade med visste inte vad en tv kostade så hon mailad till Siba som är deras samarbetspartners och så skulle hon återkomma så fort hon kunde. Det blev onsdag och sedan torsdag och på fredag hade jag tänkt ringa, men glömde bort det. Igår kom jag ihåg att ringa, men då var kvinnan inte där utan skulle komma tillbaka idag så jag gjorde ett nytt försök idag och fick tag på henne. Det visade sig att vi kommer få 7295:- för vår gamla tv minus självrisken på 1200:-. Alltså kommer vi ha 6095:- att lägga på en ny tv. Vi kommer alltså få lägga lite mer för att få en ny tv. Tror det blir en LED tv typ 46"-47" som vi ändå tänkt köpa. Vi kommer ev köpa en tv till sovrummet senare också, men då kommer det bli en mindre kanske 37"-40", men det blir ett senare "problem" :)

/Fru S

måndag, oktober 11, 2010

Ny design gav beslutsångest

Kände att designen på min blogg var en aning för somrigt och eftersom vi går mot lite mörkare dystrare tider så kände jag att det var dags för ett byte. Har inte varit inne och kollat så mycket på just design biten sedan dom gjorde om sidan, men shit vad många snygga varianter det fanns nu. Efter mycket om och men så stod det mellan den jag nu valt och den med en hel del regn i bakgrunden, men kom fram till att regn och rusk kommer det vara nog med i höst så den jag valde är i alla fall lite mer uppiggande :)

Jag hoppas på en höst med kallt och soligt väder och om det nu nödvändigtvis måste bli en riktigt kall vinter (bättre än bara slask i och för sig) så hoppas jag på mycket sol för gå 4-6 månader med bara rusk och sedan inte någon sol det kan jag leva utan!

/Fru S

Hobby som genererar pengar?

Min man är ganska kreativ. Jag har ju tidigare nämnt att han startat ett nytt projekt och detta har lett till hemsidan www.sodarank.com. En stor del av hans liv består av läsk om vi säger så. Han har väldigt länge varit läskberoende, men köper inte bara vanliga sorter som coca cola, fanta o.s.v utan är även en nyfiken person och köper konstiga sorter och märken enbart för att testa och vad kan man då bättre göra med denna nyfikenhet i kombination med ett stort läskberoende? Jo man startar en sida där man själv och andra likasinnade personer kan skriva om vilka olika läskosorter man testat och vad man tyckte om dem. Detta är i sin tur (om sidan blir populär och stor) ett bra sätt för de stora läsktillverkarna att göra lite smygreklam + få bra publicitet om de skänkt läsk till sidan så att dom kan testas och bli recenserade. Min man har skickar mail till Coca Cola som sa att dom får väldigt mycket sådana förfrågningar om gratis prover och att dom därför sa nej till alla. Vilket min man tyckte var lite tråkigt, men tänkte kontakta dem igen senare när/om sidan blir stor. Däremot fick han svar från en väldigt entusiastisk kvinna på Herrljunga som sa att självklart skulle hon skicka 4st flaskor av deras nya julmust och ville veta vår adress :) Vi får väl se om det kommer några flaskor. ;)

Som sagt så är min man väldigt kreativ och kämpar hela tiden för att hitta nya sätt att tjäna lite pengar på. Även om varje grej man gör inte ger mer än tex 1000kr i månaden så är det ju bättre att ha 25 olika inkomster än en inkomst som ger 25000kr eftersom om en försvinner från de 25 olika sakerna man håller på med har man fortfarande 24000kr kvar om en sak försvinner från den enda saken man tjänar 25000kr på så får man ju inte in några pengar alls. Alltså runt 2000 började min man som en lite roligt sätt att tjäna extra pengar att köpa tvspel på ebay och sälja på tradera. Detta höll han på med under X antal år och när jag och min man blev tillsammans försökte vi hitta något annat att göra på samma sätt med. Vi halkade in på smycken och i början var det halsband, men det gled snart in på piercingar och främst navelpiercingar. Som idag resulterat i vår hemsida www.piercingfabriken.se. Än så länge har vi inte ute så mycket olika piercingar. Och som sagt även om vi inte blir mångmiljonärer på något av dessa projekt/hobbys så kan man väl i alla fall konstatera att våra hobbys genererar lite pengar i alla fall :)

/Fru S