Tips om hemsidor

Fru S tipsar om hemsidor :)
www.sodarank.com
www.piercingfabriken.se

torsdag, januari 28, 2010

Mår sådär

Visst det är jätte skönt att jag har jobb med tanke på hur svårt det är att hitta något jobb alls nuförtiden, men det tär på mig något enormt. Det är inte jobbet i sig som är jobbigt utan att jag går upp runt 04:10-04:20 varje morgon och sedan hämtar jag sonen på dagis efter jobbet är inte hemma innan 17:00. När sonen sedan går och lägger sig vid 19:00-20:00 är jag så slut att jag också somnar. Det enda jag gör just nu är alltså jobbar, busar lite med sonen och sova.

Att hissen är trasig med jämna mellanrum och nu inte fungerat ordentligt på 3-4 dagar och jag vid flera tillfällen fått dra upp vagnen 6 våningar och sonen fått gått själv gör ju inte att jag blir på bättre humör och mår bättre. Att dessutom idioterna som skall laga hissen är dryga och verkar vara väldigt inkompetenta och inte kan fixa hissen gör det inte bättre heller.

/Fru S

fredag, januari 22, 2010

Förvånande besked

Igår fick jag ett förvånande besked. Min kontaktperson på bemanningsföretaget ringde upp mig efter ett möte med sin chef och deras regionschef. Dom hade hur som helst kommit fram till att göra ett undantag i mitt fall och jag kommer därför kunna säga upp mig och skriva kontrakt med det företaget jag jobbar på just nu. Alltså kommer jag få jobba kvar i alla fall Feb ut :)

/Fru S

onsdag, januari 20, 2010

Jävla piss företag och deras idiot avtal!

Jag jobbar just nu på ett bemanningsföretag (kommer inte säga vilket det är än eftersom jag trots allt fortfarande är anställd där) och är uthyrd till ett annat företag som vi kan kalla X. Idag fick jag veta att min gruppchef på X vill ha kvar mig till siste feb istället för siste jan som det är just nu :) Jag blev jätteglad. Han hade dock ett krav att jag sa upp mig från bemanningsföretaget. Inga problem jag ringde och sa att jag ville säga upp mig eftersom bemanningsföretaget ändå kommer säga upp mig med 2 veckors varsel på bara kommer skicka mig på skit uppdrag så länge dom måste ha kvar mig. Jag mådde bra i kanske 6 timmar sedan pratade jag med tanten som är min kontaktperson på bemanningsföretaget och nu är jag bara skit förbannad!

Även om jag säger upp mig räknas det som att X tar över mig vilket gör att dom måste betala en månadslön till bemanningsföretaget eller ha kvar mig en månad till via bemanningsföretaget då är övergången gratis, men det vill inte min gruppchef så istället för att jag får vara kvar men med en annan arbetsgivare och chans till ytterligare förlängning kommer jag få sluta den 29 jan pga ett avtal som bemaningsföretaget och X har. Vad fan är det för jävla sätt bemanningsföretaget kan inte erbjuda mig ett skit och jag behöver pengarna hur fan kan dom behandla folk på det här sättet?

Nu är det ta mig fan dags att starta vårt företag för jag kommer ALDRIG någonsin mer vilja arbeta för någon annan. De flesta arbetsgivare är ju ändå helt slut i huvudet och tänker enbart på sina jävla siffror och hur mycket dom tjänar var fan finns medmänskligheten i det??

/Fru S

måndag, januari 18, 2010

godis, läsk och annan skit

Jag har som mål att gå ner 20-30kg på två år. Eller rättare sagt jag får en fin belöning om jag gör det ;) Jag måste ju hur som helst gå ner och om jag gör det på två år har min svärmor sagt att jag skall gå en likadan kaffemaskin som min svåger har (jag älskar den). Mitt första steg är att försöka undvika socker i så stor utsträckning det går. Vilket betyder att vi inte längre köper läsk till helgen "för att vi är värda det", vi köper inte godis eller annan skit. Det man inte har hemma kan man inte äta. Idag var jag sjukt sugen på en läsk och en kexchoklad, men köpte ett äpple och två clementiner istället. Gav mig den blodsocker höjning jag var ute efter, men var nyttigare :)

Min gruppchef försöker förresten att få behålla mig i alla fall till feb ut vilket hade varit en månad mer än nu, men vi får se hur det bli. Men det löser sig :)

/Fru S

söndag, januari 10, 2010

Mål

Jag och min man satt i helgen och satte upp lite långsiktiga mål. Vi har inte tidsbestämt något av dom, men vi ville ändå sätta upp dom.
  • Starta vårt företag (vilket är mer akut än på länge eftersom jag kommer få 0kr när jag är hemma och är arbetslös).
  • Betala av min mans CSN (ca 4000kr)
  • Betala av mitt CSN (ca 41000kr)
  • Betala av vårt blancolån (ca 38000kr)
  • Betala av vårt billån (ca 125000kr)
  • Resa till USA och äta konstig mat (har kollat för mycket på Man VS food)
Livet blir inte alltid som man tänkt sig 2008 blev inte alls som jag och min man tänkt oss. 2010 kommer på många sätt bli ett år som inte heller blir som vi tänkt oss.

/Fru S

lördag, januari 09, 2010

Får inte jobba kvar

Just nu har jag otroligt mycket att göra samtidigt som det händer väldigt lite saker som är roliga att skriva om. Därav blir det inte så mycket skrivet här.

Jag fick i veckan veta att jag inte får jobba kvar. Jag kommer få vara kvar tills i slutet av jan och efter det kommer jag bli tvingad att besöka Arbetsförmedlingen. Är jag orolig inför detta? NEJ! Verkligen inte. Det löser sig på ett eller annat sätt det gör det alltid :)

Det är mycket snack och lite agerande från vår sida. Sedan vi blev blåsa av den där killen i kina så gick luften lite ur oss i vår plan att starta företag. Jag har ju tjatat om det sedan i somras och än har inget hänt. Mer än att vi blivit blåsta på runt 11K. Så nu har vi sparat ihop pengar igen och jag har hittat ett nytt företag som verkar mer seriöst och som vi skall försöka beställa ifrån. Dock vill vi ju inte göra oss av med alla pengar vi har i rörlig buffert nu när vi vet om att jag inte kommer få jobbat kvar. Så vi är lite kluvna hur vi skall göra. Jag tror att på sikt kommer det löna sig att starta företaget och få igång det, men det kommer vara segt i början speciellt om jag inte får några pengar vilket jag inte kommer få om jag står som delägare i ett handelsbolag. Dock kommer jag ändå inte få några pengar eftersom Alfa-kassan är en organisation som inte verkar fungera alls. Sist jag var arbetslös försökte jag få pengar från dem vilket slutade med att jag fick tillbaka en bunt med ca 20 fullskrivna A4-papper där det bland annat stod att alla det 3 arbetsgivarintyg som mina arbetsgivare fyllt i var felaktiga. Min fråga är nu hur man skall fylla i dem för att alfa-kassan skall vara nöjda?

/Fru S

söndag, januari 03, 2010

Hemma igen och har fått svar från hudläkare angående tid för vår son

Nu är jag hemma igen efter 5 dagar i London. Kom hem i natt och välkomnades på Skavsta flygplats med minus 9,5 grader kalt, 20-30cm snö samtidigt som det snöade. Jippi NOT!

London har varit super. Alla är jätte trevliga och jag har åkt runt själv och kollat i affärer en del eftersom min kompis jobbade några av dagarna jag var där. Jag är otroligt stolt över mig själv då jag inte gick vilse en enda gång :)

På nyårs dagen var jag och två andra svenska tjejer inne och kollade runt på lite byggnader som man "MÅSTE" se när man är i London ;) När vi gick av tunnelbanan på ett ställe så var det en super lång rulltrappa och längst ner stod det en gubbe som hade på en låt från Grease och så spelade han trumpet eller något sånt till och ville ha pengar för det. Dom två tjejerna som var med mig stod och sjöng på låten lite tyst för sig själva och helt plötsligt är det två andra som börjar sjunga och sedan några till och när refrängen kom stod hela vår rulltrappa och sjöng så det ekade. Hur häftigt som helst :)

Så jag har haft det bra i London :)

Väl hemma hittade jag ett kuvert på hallgolvet som var till vårdnadshavare till (och så vår sons namn). Innan jag åkte till London var vi hos läkaren för vår son har varit väldigt torr på vissa ställen på kroppen. Fläckar som han varit super torr på. Det har gått i vågor ibland är det bättre och ibland sämre, men det spelade ingen roll hur mycket vi smörjde in honom för det hjälpte inte. Vi fick av läkaren en salva på recept som vi hämtat ut och som hjälpt JÄTTEMYCKET och han skickade även en remis till en hudläkare och det var denna remis vi fått "svar" på. Det stod egentligen bara. Tyvärr kan vi inte erbjuda dig en tid inom 30 dagar. Vår väntetid är just nu mer än 5 månader. Jaha? Hade det inte varit lättare att bara skicka ut en tid eller inget papper alls? Ibland blir man bara trött. Om han haft jätte problem skulle vi då väntat i 5 månader på att få hjälp bara för att vi inte betalar massor för sjukvården i Sverige? SUCK

/Fru S