Tips om hemsidor

Fru S tipsar om hemsidor :)
www.sodarank.com
www.piercingfabriken.se

tisdag, april 20, 2010

Förvånand efter att ha varit i en HM butik

Jag brukar aldrig gå till HM eftersom dom aldrig har kläder jag tycker är snygga och det är sällan det finns något i min storlek och att då hitta något där båda sakerna stämmer är näst intill omöjligt. Men så igår gick jag dit och kollade eftersom jag är i akut behov av en vår/sommar jacka då min vinterjacka är för varm och börjar bli för liten. Jag hittade ingen jacka på HM, men jag provade 3 par mammabyxor och till min stora förvåning var det 2 par av tre som passade (det var dessutom de 2 billigaste som passade). Jag är för övrigt väldigt förvånad att dom hade mammakläder med större storlek än 42 vilket inte var fallet när jag väntade första sonen. Jag fattar inte riktigt det där med mammakläder för som sagt så går storlekarna oftast upp till 42/44 men nästan aldrig högre. Men vi som är stora från början då? var skall vi handla kläder? Jag hade inte ens 42/44 innan jag blev gravid lycka till att jag kommer i ett par mammabyxor i den storleken. Hur som helst köpte jag ett par som var helt ok snygga.

När jag kom hem satte jag mig och började leta jacka på nätet och hittade en kappa på Ellos som var snygg. Vad var då problemet med den? Ju den kostade 1099kr :S Jag tyckte att den var i dyraste laget, men hittade en rabattkupong så jag fick 300kr rabatt i alla fall :) hittade även två snygga tröjor som redan var på rea så kalaset slutade på drygt 1100kr. Jag måste dessutom köpa nya skor och har varit väldigt sugen på ett par converse, men har insett att det kanske inte är så jätte smart att köpa ett par skor för 699kr som har nada stöd för foten när man är gravid. Funderar istället på ett par från nike för 899kr. Dyrt som bara den, men håller förhoppningsvis ett bra tag :)

/Fru S

måndag, april 12, 2010

Tv från Telia dyrt men ändå billigt

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg idag är jag lagom less på all reklam på tv som gör att det inte finns ett enda program att titta på. Vi har tidigare haft digital tv från comhem och var då dumma nog att välja deras 8 favoriter HD vilket gör att man får ca 20 kanaler och man får välja 8 av dom för 199kr i månaden. Då tyckte vi att det lät jätte bra så här i efterhand kan man väl konstatera att det inte var det smartaste vi gjort, men att man får stå sitt kast.

Nu har jag varit inne och kollat lite på Telias stora paket med kanaler. Man får drygt 40 kanaler för 159kr/månad vilket låter billigt, men sedan tillkommer MASSOR med avgifter man inte alls tänker på. Om vi nu skall skaffa digitalbox igen kan man ju lika gärna köpa det man vill ha istället för att kompromissa ihjäl sig och få betala massor med pengar och ändå inte vara nöjd så detta skulle bli slut summan för oss med allt JAG vill ha med:

¤ 159kr/månad för kanalerna (dock 0kr dom första 6 månaderna vid tekning av 24 månaders abonnemang).

¤ 498kr/år i kortavgift

¤ 100kr/månad i 18 månader = 1800kr för en inspelningsbar digitalbox (Om man väljer en vanlig så är den gratis om man binder sig i minst 12 månader)

Alltså 159*18=2862kr + 498*2=996 + 1800. Allt som allt = 5658kr delat på 24månader = 235,75kr/månad. Nu är den stora frågan bara om det är värt närmare 6000kr på två år för att få fler tvkanaler som ändå bara sänder mer reklam? Visserligen kommer vi få två till barnkanaler som sonen kan kolla på + att vi kan spela in sånt vi inte hinner se eller sånt vi vill se igen. Mycket av det vi kollar på finns ju på nätet som man kan titta på, men allt finns inte och jag vet att min man skulle uppskatta att få tillbaka discovery kanalerna, men som sagt är det värt pengarna? Inte att förglömma är även att jag med stor sannolikhet kommer vara hemma större delen av dessa 24 månader. Nu kommer jag inte kolla tv hela tiden, men som sagt så kommer jag vara hemma i alla fall vilket gör att tv kommer att utnyttjas mer än om jag hade jobbat hela tiden. Tål att tänkas på det här.

/Fru S

Bara skit på tv

Det känns lite som oavsett vilken kanal man sätter på när kl är mellan 09.00 och framåt på förmiddagen så sänds det bara skit på tv. Varför betala massor för att få mängder med extra kanaler när det enda man får i gengäld är 3-5 timmar med tvshop skit reklam eller ringa in program som tjatar och tjatar och tjatar om att man skall skynda sig att ringa in för snart, snart, snart skall man släppa in ett samtal. Jag blir så less.

Vi har diskuterat om vi skall skaffa digitalbox tills jag skall vara hemma och vara föräldraledig, men har kommit fram till att det är onödigt. Dessutom är det riktigt dyrt och kostar ca 4500kr/år.

/Fru S

fredag, april 09, 2010

Mia: sanningen om gömda

Jag lästa gömda skriven av Liza Marklund och Maria (Mia) Eriksson 1998 eller 1999 jag har efter det läst den minst en gång till och den har fram till onsdags lätt varit en av de bästa böckerna jag läst. Men så i onsdags började jag läsa Mia: Sanningen om gömda. Jag har funderat på att läsa den länge och nu har jag som sagt äntligen köpt den och börjat läsa den. Jag har kommit till sidan 150 och jag är riktigt förbannad. Hur fan har man mage att lura en hel befolkning att en bok är sann när knappt ett enda ord i den verkar stämma? Det som verkar stämma har dessutom med storsannolikhet inte ens hänt Mia. Man blir så less. Jag är glad att jag inte köpte hennes senaste bok med tanke på att hon tjänat miljoner och åter miljoner på att lura folk att hon blivit misshandlad. FY FAN!

/Fru S

torsdag, april 08, 2010

Skrämmande

Sitter och kollar på lyxfällan och jag blir lite mörkrädd för vad en del har dålig koll. Vi som mår dåligt när vi bränner 35000kr i månaden och då ingår ändå sparande i dessa pengar vilket är minst 10%. Hur fan kan man bränna 100000kr i månaden och inte ha koll på att man gör det?

Jag förstår inte hur man kan vara så ointresserad av ekonomi att man inte ens öppnar sina räkningar. Alltså dagens familj tjänar 63000kr i månaden. Det hade varit så skönt att få ut så mycket pengar i månaden så hur kan man slösa bort det på ett sånt sätt?

Jag villigt erkänna att jag inte alltid varit intresserad av ekonomi, MEN jag har ALLTID varit noga med att betala mina räkningar. Jag flyttade hemifrån tidigt och har blivit uppfostrad med att KF är "farliga" och att man skall akta sig som fan för dom vilket gjort att jag alltid varit livrädd för att mina räkningar skall gå till KF vilket i sin tur gjort att jag alltid betalat mina räkningar.

Dagens familj spenderar 36000kr för mycket i månaden vilket är 1000kr mer än vad vi får in varje månad. Det är ju så man blir mörkrädd mitt på dagen.

/Fru S

onsdag, april 07, 2010

Framtidsplaner smids

Jag har ju tidigare tagit upp att jag skulle vilja studera efter jag varit föräldraledig. Vilket jag nu kommit fram till är ett bra alternativ. Jag har kollat med försäkringskassan (FK) och jag får lov att studera på distans när jag är föräldraledig. Vi får även starta ett företag när jag är hemma och så länge jag inte tar ut 7 dagars föräldrapenning i veckan så kan jag även jobbar med det. Och min man får ju jobba med det hur mycket han vill. Så starta företag, plugga matematik C undertiden jag är hemma och sedan studera 3år efter jag varit hemma. Det känns som en bra plan som kommer gynna oss som familj i framtiden.

/Fru S

Bilförsäkringen

Idag kom räkningen på vår bilförsäkring. Den gällde från 11 maj-10 nov alltså 6 månader. Den var på 6063kr vilket kändes lite segt. Jag lyckades i alla fall ringa trygghansa och fick det ändrat från att räkningen skulle komma var sjätte månad till varje månad. Det kostade visserligen 6% i avgift varje månad, men det känns i alla fall bättre att betala 1039kr/månad istället för 6039kr två gånger om året.
Just nu känns det som att valet av bil var väldigt dumt :(

/Fru S

fredag, april 02, 2010

överföringen fungerade

Vi har ju pratat under en längre period om att vi försökt köpa pengar för att köpa in lite saker som vi skall försöka sälja i Sverige. Vi har haft stora problem med att sätta in pengarna till den personen som vi skall handla ifrån. Dock har vi inte startat ett företag än och måste vänta med det tills jag inte är sjukskriven längre. Men att överföringen fungerade känns bra :)

/Fru S

torsdag, april 01, 2010

Vara föräldraledig och sedan studera vidare?

Jag har mer och mer börjat fundera på om jag skall börja studera efter jag varit föräldraledig med vårt andra barn. Vi har diskuterat tidigare om att jag ev skulle studera och få en utbildning. Min man har ett jobb som han har helt ok betalt på för att inte ha någon utbildning alls. Om han skulle välja att byta jobb så kommer han dessutom få med sig bra referenser och väldigt mycket bra erfarenheter från sitt nuvarande jobb. Han kommer med stor sannolikhet alltså inte vilja/vara tvungen att studera vidare.

Vi har ju ganska mycket planer inför framtiden med annat boende m.m och om jag väljer att studera i minst 3år kommer det ju inte göra saken lättare precis. Speciellt när jag var på SEB igår och kollade vad dom har för krav för att vi skall få ett bostadslån hos dom. Vi behöver ha minst 10% av beloppet i handpenning dessutom måste vi ha minst 12400kr kvar för oss två vuxna + 2000kr/barn per månad kvar efter att lån, amorteringar och ev månadsavgift på ev bostadsrätt är betalade. Alltså så måste vi ha 16400kr utöver vad vi betalar för vårt boende varje månad. Det kommer vi aldrig klara om jag inte har fast jobb också.

Just nu känns det dock inte så lockande att börja jobba på något skit jobb till bara för att få inte pengar. Då studerar jag hellre i 3-4år så att jag kan få ett jobb jag verkligen vill ha efter det. Jag diskuterade denna fråga med några andra och det var en som tyckte jag skulle göra en för och en nackdel lista och på nackdel listan kunde jag inte skriva "det kommer ju ta minst 3år innan jag är klar" för om jag tänker så kommer jag aldrig studera vidare eftersom det alltid kommer ta lika lång tid oavsett när jag börjar ;)

/Fru S