Tips om hemsidor

Fru S tipsar om hemsidor :)
www.sodarank.com
www.piercingfabriken.se

lördag, augusti 28, 2010

Hundägare som inte har koll!

Idag hände en halv läskig sak utanför vårt hus. En kärring var ute med sina två hundar (en schäfer och någon liten typ jack russel storlek) och hade dom okopplade. För det första tycker jag inte detta är ok någon gång och speciellt INTE när man inte har koll på hundarna och vet om dom lyder eller inte. Dessutom springer det mycket barn i vårt område. Hur som helst bor vi på våning 4 och min man stod och lagade mat då hörde han någon skrika massor på utsidan (han är av den nyfikna sorten så han gick fram till fönstret och kollade ut). Nere i ett litet skogsparti som är precis under vårt fönster har kärringens två hundar jagat upp en katt i ett träd. Fine hundar jagar katten inget konstigt med det, men kärringen kan inte kontrollera hundarna och schäfern står under trädet och skäller som en idiot på katten medan kärringen försöker sätta på kopplet på den mindre hunden men den sliter sig och börjar också skälla på katten. Ibörjan sitter katten bara och tittar på dom, medan hundarna skäller som bara den och kärringen försöker få båda hundarna koplade utan att lyckas. Plötsligt tappar katten taget och ramlar ner på marken varav schäfern slänger sig över den och biter ihjäl den (och då pratar vi inte att det bara biter katten så den dör hunden verkligen sliter upp katten så den mer eller mindre delas i två). Vid det här laget har flera runt omkring kommit springade och kärringens kille kommit ut också. Hon får sig en rejäl utkällning av några andra hundägare och en av hundägarna tar tag i den lilla hunden i nackskinnet och sätter den på en bänk och säger plats varpå kärringens kille börjar skrika något om att vara försiktig med hans hund. Hundägaren tittar på honom och säger något i stil med att om man inte kan kontrollera sina hundar skall man inte ha hund och absolut inte lösa varpå kärringen börjar skrika att hon visst hade dom i koppel...mmm eller hur. Det hela slutar med att kärringen och hennes kille går in i vår port och den andra hundägaren försöker hitta kattägaren (vilket jag tycker att kärringen skulle gjort eftersom det var hennes hund som hade ihjäl den stakars katten)

Skoj om det varit ett barn hunden hoppas på. Jag har då ingen som helst lust att möta denna person ute med sina hundar lösa som man inte har en aning om hur dom skall reagera. Finns det någon möjlighet alls att få hunden avlivad? Jag vet att det låter väldigt drastiskt och jag vill poängtera att jag verkligen inte har något emot hundar i allmänhet. Jag bara inte gillar hundar som ägarna inte har koll på och som om man har otur skulle kunna hoppa på mina barn eftersom man inte vet hur dom reagerar.

/Fru S

torsdag, augusti 26, 2010

Mitt stora problem

Jag har varit (det lilla jag varit hemma själv med lillebror) och även under förra föräldraledigheten var jag väldigt irriterad på min man för att han inte gjorde något eller jag var mest allmänt irriterad på honom. Idag kom jag på varför jag känner en sådan irritation gentemot min man. Jag är bra på att slösa bort dagarna framför datorn eller tvn och sedan känns det som man inte gjort något. Man mår psykiskt dåligt av att inte uträttat något den dagen. Detta är mitt stora problem. Så idag bestämde jag mig för att mellan amningarna skulle jag göra något som jag tycker är roligt. När storebror var på västkusten hos mina föräldrar så målade jag väldigt mycket på våra orker till warhammar 40k (dom där små plastgubbarna jag pratat om) och idag tog jag vid där jag slutade när storebror kom hem. Det är väldigt tidskrävande hobby och omöjligt att göra när storebror är hemma och vaken. Om han sover kan man måla, men det brukar aldrig kännas som någon idé att plocka fram alla saker för så kort stund.

/Fru S

Bolån omöjligt att få just nu!

Jag vet inte riktigt varför jag är så dum att jag går in och kollar lägenheter på hemnet. Jag hittar alltid någon som är fin och som jag skulle vilja flytta till, men vi kan omöjligt få bolån just nu. Pratade precis med SBAB och så länge jag inte har fastanställning med en lön på 17000-18000kr i månaden kommer vi i praktiken vara helt körda på att få bostadslån. Summan jag frågade på va 1,1-1,2 miljoner och det var helt kört eftersom jag inte har ett jobb att gå tillbaka till. Min man kan inte får ett lån överhuvudtaget hur mycket vi än lägger in i kontantinsats. Så det suger ju ganska hårt. Jaja...på något sätt kommer även detta "problem" att lösa sig jag ser bara inte lösningen just nu :)

Jag har varit med om konstiga saker förr. Jobbet jag hade innan äldsta sonen föddes fick jag sparken ifrån för att jag var gravid. Då var jag jätte arg. Det tog mig 2år innan jag fattade meningen med att jag inte fick vara kvar. Eftersom jag hade ganska bra lön där fick jag ganska bra i föräldrapenning med äldsta sonen och eftersom han var yngre än 1år och 9 månader när jag blev gravid med lillebror så får jag samma föräldrapenning denna gången också. Dessutom kunde inte FK räkna på den lönen jag hade på senaste jobbet så jag fick samma i sjukersättning som i föräldrapenning vilket var högre än om dom baserat sjukersättningen på min senaste lön. När jag gick förbi mitt gamla jobb i mitten av mars hade dom dessutom stängt igen så om jag hade jobbat kvar där efter första föräldraledigheten hade jag ändå varit utan jobb från början av april i år. Så även om det känns jobbigt just nu så finns det nästan alltid en annan mening med saker som sker även om man inte fattar hur det hänger ihop just när det sker.

/Fru S

onsdag, augusti 25, 2010

Finns det tillfälligheter eller är det bara ödet?

Den senaste tiden har jag tänkt mycket på pengar och hur vi/främst jag skall göra för att spara in på pengar lite här och var eftersom det kommer bli ganska lite med den varan i alla fall ett år framåt då jag skall vara föräldraledig och sedan kanske ytterligare 2år om jag börjar plugga som jag tänkte. Min plan då är att enbart ta bidragsdelen vilket kommer göra att jag kommer ha en inkomst på ca 2700:- i bidrag från CSN och sedan ytterligare 2250:- i barnbidrag vilket ger en summa av ca: 4950:-/månad vilket inte är speciellt mycket så vi måste redan nu börja leta ställen att spara pengar på.

Hur som helst så har jag i och med detta tänkt en hel del på pengar och när jag läste the Secret förra gången så var det någon som sa (kommer inte ihåg var i boken det står) att om man undrar över något eller har en fundering eller liknande skall man ta fram boken och bläddra i den lite på måfå och slå upp en sida och där skall svaret på ens problem/fundering finnas. Detta testade jag idag och sidan jag slog upp (av alla sidor i hela boken) var första sidan i kapitlet om the secret och pengar. Var det en tillfällighet att jag slog upp just den sidan eller var det ödet som ville säga mig något? Tåls att tänka på...:)

Uppenbarligen har Rhonda Byrne nu även släppt en ny bok som heter The Power. Hittade den på adlibris, men än så länge har den bara kommit på Engelska. Tror jag väntar med att köpa den tills den kommer på svenska (om den nu gör det).

/Fru S

tisdag, augusti 24, 2010

Dags för nya tag

För ett ganska bra tag sedan nu läste jag boken the Secret och jag känner att även om det inte gav så jätte mycket då så fick det mig att se mer positivt på livet och jag tror att jag skulle behöva läsa den igen. Så idag firar jag att verkligheten kraschat in i mitt vardagsrum och att vardagen börjar rulla på som vanligt med att börja läsa the Secret igen för att få lite positiva tankar och tänka på "rätt" sätt.

/Fru S

Telefonföräljning borde förbjudas

Jag håller på att bli tokig på dessa jäkla telefonförsäljare som bara vill praka på en massor med skit.

Vi har inte haft hemtelefon på väldigt länge eftersom vi tycker att det är en onödig utgift eftersom vi ändå alltid ringer på våra mobiler. Nu och vi dock startat vårt företag och jag personligen tycker inte det finns något mer oseriöst än ett företag som man bara kan nå via mobil så jag fixade ett fastnätsnummer som är kopplat till min privata mobil. Super smidig, MEN det har även resulterat i att det ringer telefonförsäljare väldigt ofta. Och det är verkligen bara skräp dom vill sälja på en också. Senaste som ringde vill skicka hem rakhyvlar gratis till mig och utan tvång på att köpa fler. Äsch va fan jag kan väl gå till affären och köpa dom jag vill ha istället. LESS blir man...

/Fru S

Tillbaka till verkligheten

Nu har våra vanliga liv dragit igång igen. Storebror har börjat förskolan igen efter sommarledigheten och min man har börjat jobba och jag är hemma med lillebror.

Innan sommarledigheten var storebror ganska sur och arg när vi lämnade han på förskolan, men idag gick det alla tiders :) Tror till och med han tyckte det var skönt att vara tillbaka och kunna få leka med dom andra barnen :)

/Fru S

lördag, augusti 14, 2010

Viktras

Första gången jag blev gravid var jag egentligen mest rädd för att alla dessa berömda gravidkilon aldrig skulle försvinna. Det finns hur många som helst som blir gravida och går upp massor i vikt och när bebisen väl är ute så går dom aldrig ner i vikt igen. Detta var jag väldigt rädd för eftersom jag inte är jätte smal innan så behöver jag ju inga extra kilon uppe på det och och runt med om vi säger säg.

Under första graviditeten gick jag upp ca 16kg. 2-3 veckor efter förlossningen hade jag gått ner 19kg, men där stannade det tyvärr. Denna gången gick jag upp ca 17kg och nu 14 dagar efter förlossningen har jag gått ner 13kg så det är "bara" 4kg kvar till start vikten och efter det är det väl typ 30kg kvar till målvikten. Men en sak i taget :)

/Fru S

onsdag, augusti 11, 2010

Snart är delmål nummer 1 avklarat

Om vi bara får några dagar till med medvind på börsen kommer vi ha uppnått vårt mål att spara ihop 100K :) Detta känns hur skönt som helst. Då är det "bara" 900K till 1 miljon ;)

/Fru S

tisdag, augusti 10, 2010

Fiska röster

Nu har uppenbarligen fisket efter röster till valet den 19 september börjat. Nyss ringde det på två tjejer från ett parti som jag aldrig hört talas om och ville att jag skulle rösta på dom. Visst det dom ville åstadkomma var ju bra, men inget parti jag kommer rösta på hur som helst. Jag vet redan vilken sida jag skall rösta på och detta parti tillhörde fel sida.

/Fru S

onsdag, augusti 04, 2010

Lillebror

Den 31 juli kl 03:53 föddes vår andra son. Han var 51cm lång och vägde 3910g. Allt gick jätte bra och vi är nu hemma igen efter att tillbringat lite drygt 2 dygn på BB. Storebror har varit relativt lugn lite avundsjuka/svartsjuka har vi sett, men på det stora hela har han varit jätte duktig. Idag fick han hålla lillebror för första gången och när vi skulle lyfta bort lillebror blev han jätte sur och sa: min bebis! Hahaha...

/Fru s