Tips om hemsidor

Fru S tipsar om hemsidor :)
www.sodarank.com
www.piercingfabriken.se

lördag, april 04, 2009

Spara pengar till dåliga räkningsmånader

Alla familjer har sina dåliga räkningsmånader och för oss är det februari som är värst. Eftersom vi visste att februari är så dålig så hade vi från förra året lagt undan en hel del pengar för att vi skulle klara av att betala allt utan att behöva låna pengar. Att vi dessutom flyttade och fick en månad dubbelhyra och att vi var tvungna att laga bilen i februari detta året var ingen super höjdare. Vårt rörliga buffert konto gick ner till 0kr vilket kändes tungt, men vi behövde inte låna några pengar och vi behövde inte använda kreditkortet vi har.

För att februari nästa år skall bli lite mindre smärtsam så har vi beslutat oss för att lägga undan 500kr var i månaden till de räkningar vi får då. Detta skall vi börja med nästa månad.

Jag satt och räknade på nästa månads dagsbudget nu på morgonen och kom fram till att visst denna månaden var ingen höjdare, men att vi inte kommer ha så mycket mer nästa månad heller för vi har så höga fasta utgifter. När vi betalt alla räkningar, sparat 10% av lönen och lagt undan 500kr var till i februari nästa år så kommer jag ha 150kr/dag att rör mig med och min man 103kr. Vi får helt enkelt inse att vi inte har hur mycket pengar som helst att röra oss med och vi får därför anpassa oss efter våra inkomster iställer för att dra på oss mer utgifter =)

/Fru S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar