Tips om hemsidor

Fru S tipsar om hemsidor :)
www.sodarank.com
www.piercingfabriken.se

fredag, juli 31, 2009

Vår lägenhet börjar kännas som hemma

Som ni kunnat läsa tidigare så flyttade vi till den lägenheten vi bor i ni i början av mars i år. Vi flyttade från en lägenhet på 50kv till en lägenhet på 97kv. Detta med förde naturligtvis att vi hade för lite möbler. Till råga på allt tömde vi vårt buffertkonto helt så vi hade då ingen möjlighet att köpa mer möbler heller. Nu tar vi lite vare månad och det börjar äntligen kännas som vi börjar komma i ordning. Första delen av vår bokhyllsvägg är nästan klar och det blev super bra =). Vi har börjat få upp lite kort och sånt på väggarna och det börjar bli lite hemtrevligt.

Dock har min dagsbudget kraschat igen =(. Det kanske är dags för mig att inse att jag just nu är mammaledig och inte har hur mycket pengar som helst. Att jag dessutom inte har ett jobb gör ju saken inte bättre. Egentligen borde jag vara helt hysterisk vid det här laget över att jag inte har något jobb, men det känns som det kommer lösa sig på något sätt. Helt idiotiskt sätt att tänka på eftersom jag än så länge sökt ett jobb och sonen börjar dagis om ungefär 3 veckor. Hmmm...kanske dags att gripas av PANIK nu? =P

/Fru S

torsdag, juli 30, 2009

Produktiv dag...

Idag har det varit full fart hela dagen. Det började med att jag fick "sovmorgon" till 07.20 =). Och för en gångs skull sov sonen i sin egen säng hela natten. Vi har börjat köra hårt med att vi inte skall lyfta över honom till vår säng utan natta om honom i sin säng om han vaknar. Jag har varit lite slapp med det tidigare eftersom det alltid varit jag som gått upp på natten, gått upp på morgonen o.s.v eftersom min man jobbar. Jag ser i och för sig inget konstigt i det, men jag har helt enkelt inte orkat försöka få honom att somna om i sin säng.
Idag somnade sonen i sin säng både när han skulle sova minddag och nu ikväll. Lite stön, stök och grymtningar blev det, men somnade gjorde han =) Dessutom har han nästan inte haft napp på hela dagen.

Nog pratat om min kära son och hans framsteg =). I förgår var vi ju på bauhaus och hanlade grind bland annat. Min man var faktiskt duktig och satte upp den igår och det blev super bra. Igår var jag iväg till IKEA en sväng. I vår familj är det ofta som man köper något som skall sättas upp eller göras något med och sedan blir det lixom aldrig av. Så det som hänt idag är helt otroligt. På IKEA köpte jag glashyllplan till våra bokhyllsväg och dom är på plats, jag köpte spotlight som skall sitta i hyllväggen och dom är också på plats. Dit skruvade och sladden sticker upp genom ett hål i över delen av hyllan. Det blev super bra. Vi skall bara åka och köpa batterier till fjärkontrollen som skall styra ljusen, men det får bli imorgon. Vi har städat hela lägenheten det såg ut som en atombom slagit ner gånger två. Vi har fått upp duschdraperiet som vi köpte innan jag åkte till västkusten, vi har fått upp rätt lampa i sovrummet (tidigare hade vi bara hängt dit en så vi hade ljus) och dessutom har vi nästan rensat ut allt som är i vårt skrot rum så att vår son får ett eget rum. Dessutom har jag tvättat 2 tvättmaskiner + klädseln till soffan. Tillråga på allt har jag hunnit med ett träningspass på 1 timme. Idag har varit en väldigt bra dag.

Deprimerande nog så skall jag till IKEA imorgon också och köpa lite möbler till hallen.


Dom är så billiga att det inte gör så mycket om vi inte vill ha dom for ever. 349kr för skostället och 399kr för hatthyllan. =) Vi får väl se hur mycket mer jag kommer hem med ;) Min man hatar IKEA och vill aldrig åka med dit så jag tycker nästan han får skylla sig själv om jag handlar för mycket (eller för mycket enligt honom i alla fall)

/Fru S

tisdag, juli 28, 2009

Outlets

Detta nya fenomen finns överallt och det är lite smått irriterande. När vi var på västkusten fanns var det enda som fanns var outlets överallt. Det känns lite som alla använder ordet bara för att det är mode och för att dom tror att det skall dra folk...IRRITERANDE!!

/Fru S

Idag har det varit en helt meningslös dag

Idag skulle vi ha en produktiv dag hade vi tänkt. Det började med att min man fick sova lite längre, efter det bar det av till min mans jobb så att han dels skulle kunna prata med personalchefen och meddela henne att vi skall starta ett företag för det var visst någon policy som dom hade på hans jobb. Sedan skulle vi även skriva ut lite kort och därefter åka till IKEA och köpa lite ramar till våra kort. Allt gick rent ut sagt åt HELVETE. Personalchefen var inte på jobbet, dom höll på att bygga om så vi fick inga kort och det var så mycket folk på IKEA att det inte ens fanns någon parkeringsplats. Efter att ha bråkat med en extremt stor bil om en parkeringsplats så åkte min man bara därifrån för han blev så irriterad på allt och alla. Jag var jätte sur för att inget blivit som det var tänkt och vi var bara jätte griniga på varandra för att jag tyckte att vi skulle gå in på IKEA i alla fall medan min man inte ville. Vi begav oss hem och stannade på vägen för att gå in på baushaus för att köpa en grind till dörren in till vårt hobbyrum så att vi kan ha dörren öppen dit in. Efter att ha blivit hänvisad till var enda avdelning i hela byggnaden hittade vi tillslut rätt och fick med oss en grind som var lite dyrare än vi tänk, men som nog blir bra. Min man ville även köpa en skruvdragare och lite annat det slutade med att vi gick därifrån 2000kr fattigare =( Vi gick även in på RUSTA för att kolla om dom hade några bra ramar för det hade jag hört och det gick nästan 300kr så idag var en total katastrof. Vi fick inte köpt eller gjort något av allt det vi skulle göra, men pengar kostade i alla fall...SUCK....

/Fru S

måndag, juli 27, 2009

dagbudget, månadsresultat och stora nya planer

Till att börja med gick förra månaden bättre än vi trodde den skulle göra. Trots att vi var iväg till Hultsfred och kollade på Metallica behövde vi inte ta något alls från vår buffert.


Som ni kan se låg vi i slutet av förra månaden endast 8304kr minus om man kollar på hur mycket vi har i aktier och lösa pengar i förhållande till hur mycket skulder vi har. I slutet av juni låg vi på minus 25000kr så vi gjorde ett plusresultat på ca 16000kr.

Jag har även lagt in en matbudget till höger. Dessa 3000kr som vi har tänkt skall räcka till mat, blöjor m.m. skall tas av mina 4900kr. Vi får väl se hur bra det gått när månaden är slut =)

Min dagsbudget denna månaden blev överraskande bra trots att jag hade en ovanligt hög mobilräkning och trots att jag lagt undan pengar för att köpa en present. Jag har även som vanligt satt undan pengar till räkningar som kommer längre fram.

Jag och min man har även tagit ett stort beslut under vår semester på västkusten. Vi har beslutat oss för att starta ett företag. Detta kommer göra att vår buffert kommer sjunka drastiskt, men samtidigt så tror vi att vi kan tjäna en hel del pengar på det. Vi kommer att ha detta företag som ett hobbyföretag och köra det vid sidan av våra vanliga jobb. Om det går så bra att vi kan ta ut pengar så kommer dessa användas till att betala av skulder. Dock kommer vårt första mål att vara att se till att det blir självdrivande så att vi inte behöver skjuta in pengar i det. Vi kommer göra en hemsida och jag kommer länka till den när den är klart. Det kommer säkert ta ett tag, men det känns skönt att vi tagit steget att i alla fall besluta att vi skall starta ett företag. Vi har pratat om det i flera år och nu känns det som att vi är mogna för att göra det.

Både jag och min man har för länge sedan förstått att ett av sätten att få det bra i framtiden är att inte ha några lån och om man vill ha fin bil, äga sitt boende o.s.v så kommer inte våra vanliga löner räcka till så om vi vill bli rika någon gång så måste vi göra mer än att bara jobba som "slavar" för andra. Jag ser detta som ett steg i rätt riktning för att vi skall få det jävligt bra i framtiden...=)

/Fru S

fredag, juli 24, 2009

Åker hem...

Vi kommer att åka hem till sthlm på söndag runt kl 16.00-17.00 allt för att vi hoppas på att sonen skall sova så mycket som möjligt av resan hem. Skulle dock inte förvånad mig alls om han är vaken hela resan bara för att och sedan ändå vill gå upp vid halv 6 dagen efter. (det hoppas jag inte händer!)

Inatt kommer min mamma att sova med sonen så att jag skall få sova en hel natt för första gången sedan i dec =D. Det skall bli otroligt skönt. Även om jag en del dagar bara velat åka hem till sthlm igen så måste jag säga att det varit sjukt skönt att få avlassting. Jag har kommit fram till att vi inte har så mycket hjälp hemma utan har fått klara oss mycket själva. Visst min mans bror och hans tjej har tagit sonen någon gång när jag och min man skall ut och äta och sonen har även sovit över hos farmor och farfar som bor ganska nära 2 gånger, men så fort vi skall göra något så måste det planeras långt innan eftersom dom vi kan fråga alltid har så mycket att göra. Det hade varit ganska skönt att bo kvar på västkusten så att vi fått mer avlasting för mina föräldrar har inte så mycket för sig. Samtidigt har jag ingen som helst lust att flytta tillbaka.

Jaja, min nya hobby när jag kommer hem kommer att bli PUSSEL =). Jag har tänkt att pusslar och rama in och hänga upp på väggen. Jag har även än så länge tagit ca 1000 kort när jag varit här nere så något bra måste jag ju fått. Därför blir det till att åka till IKEA och köpa ramar och sedan framkalla kort och hänga upp på väggarna hemma. Just nu har vi ingenting alls på någon vägg och det känns lite trist...

/Fru S

onsdag, juli 22, 2009

Fyndat byxor och var riktigt nära att få p-böter

Idag har jag och min man gjort en riktigt bra klädaffär. Oftast när man köper kläder går man hem och tycker att man kanske köpte lite för mycket, att det blev lite dyrare än man tänk och att man kanske inte egentligen behöver alla dessa kläder.

Idag åkte jag, min man och vår son in till Uddevalla (en stad/liten "håla" i alla fall enligt mig) på västkusten som ligger ganska nära där mina föräldrar bor. Idag började en festival som alltid är där varje sommar så vi åkte in för att kolla läget. Festivalen var inget att ha eller ja vi var inte inne på själva festivalområdet få fulla människor och hög musik inte kändes som en bra kombination när vi hade med sonen. Vi gick lite på stan och hittade inget roligt alls i alla stånd som stod där. Så helt plötsligt ser vi en lokal som dom hade utförsäljning av kläder i (företaget hade gått i konkurs så allt skulle bort MINST 60% REA). Oftast när det är så brukar det betyda att dom enbart har skit. Hur som helst så går vi in. Det slutade med att vi fick med hos ett par Lee jeans och två par av något annat känt märke hem. (Alla tre var till min man). Dom skulle kostat 3200kr, men vi fick dom för...800kr...
När vi gick därifrån kändes det som vi rånat affären. Det var hur bra som helst. Nu har min man 4 par jeans som han köpt i år och han behöver inte köpa byxor igen på flera år =) Alla är köpta på rean så dom har inte varit så dyra som dom borde varit. Jag gillar rean!

Efter det gick vi och åt på en salladsrestaurang som finns i standen och som har helt ok sallad. Ingen av oss var sugen på pizza idag igen (har blivit det dom senaste 3 dagarna). Sedan snabbade vi oss på för att hinna ner till parkeringen tills vår tid gått ut. Jag ville egentligen titta på en sak till, men jag fick inte för min man för tiden hade redan gått ut då. Och så när vi kommer gående över parkeringen ser vi en kvinna stå böjd över vår bil. Hon tittar upp och ser att vi är på väg mot bilen. Hon frågar om det är vår bil och när vi svara ja så säger hon bara jaha då går jag vidare då. Puhhh. Så nära att få p-böter har jag nog aldrig varit. Antingen har jag inte fått någon eller också har dom redan skrivit den när jag kommit fram till bilen. Ibland är det tur att jag lyssnar på min man. men notera gott folk att det bara är IBLAND det är tur att jag lyssnar på honom för det mesta har jag rätt och han fel ;)

/Fru S

tisdag, juli 21, 2009

Slänga, spara, skänka till loppis

Jag håller på att bli galen. Jag vet inte hur många gånger jag försökt "hjälpa" mina föräldrar att bli av med saker från sitt hus så att det faktiskt finns plats att vara i det, men orkar jag fan inte mer. Jag skiter i om dom dör för att dom drunknar i grejer. Det är inte mitt problem och jag tänker inte ens diskutera saken med mina föräldrar längre. Min mamma skäller bara på mig när jag tar upp saken och tycker att anledningen till att det är så stökigt är för att jag har så mycket saker är. FINE jag skall rena ut alla mina saker. (Jag har redan börjat). Jag har delat upp det i tre högar. Spara vilket blir mest gamla kort. Även en del böcker har fått vara kvar. Sedan har vi slänga högen som 90% av alla papper och skit som är "mitt" hamnar i. Vad skall jag med en uppsats jag gjorde i 7:an som jag fick VG på? Jag slänger allt som inte har sentimentalt värde eller som jag verkligen vill ha. Kanske dumt, men om jag skulle spara allt så skulle även jag drunkna i skit och det har jag ingen lust med. Sedan har vi skänka till loppis högen. Den består främst av böckerna jag inte vill ha och lite annat som kanske kan ha värde för någon annan, men inte har det för mig. Jag har idag gått igenom en bokhylla som var full med böcker, papper och annats skräm. Min mamma kommer antagligen att bli sur, men jag kommer slänga massor med pärmar som visserligen är helt ok och fungerar, men som inte används till något alls. Varför spara dom för att KANSKE, KANSKE, KANSKE använda dom en dag om 10 år? Då kan jag lika gärna köpa EN ny när jag behöver den istället för att det tar plats i mitt hem i 10 år och att jag mår dåligt av att det är så mycket saker.

Jag överdriver säkert en del i mitt slängande och en del av sakerna jag slänger skulle jag kanske kunna ha nytta av i framtiden, men eftersom jag slänger det så kommer jag vara tvungen att köpa nytt den dagen jag KANSKE behöver det och på något sätt känns det ändå bättre att ha ett renare hem och må bra dom där 10åren istället för att spara pärmarna och må skit i 10år. (Kanske dåligt exempel, men men...ni fattar poängen hoppas jag) ;)

Nu skall jag återgå till mitt slängande. På torsdag bär det av till tippen =)

/Fru S

söndag, juli 19, 2009

Har jag blivit ett Metallica fan nu?

Gårdagen blev lyckad. Dock började den i ett stort kaos. Mitt tåg som skulle ta mig från närmaste station till GBG var försenat. Jag hade visserligen 40 min på mig i GBG att byta och det är inga långa sträckor man måste ta sig, men jag blev ändå jätte stressad. Att bo i STHLM som normal människor skulle bli stressade av är ingenting mot vad jag bli när kommunaltrafiken inte fungerar som den skall på västkusten för jag vet att det inte finns några alternativ på fler timmar så om man skall åka vidare är chanserna mycket små att man hinner. Hur som helst så kom det efter lite om och men ett tåg som jag kunde åka med. Anledningen att det tågen var sena var att det inte fanns någon spänning i ledningarna. När jag väl satt på tåget slapnade jag av för den nya beräknade ankommsttiden till GBG var kl.13:40 vilket skulle göra att jag blev 20 min sen men ändå hade 22 min på mig att byta. Efter 1 sation kom dock stressen tillbaka eftersom vi fick veta att vi vid nästa station skulle byta till buss för att åka en bit och sedan byta till tåg igen. Ahhhh. Jag var så stressad att jag ringde hem till mina föräldrar för att be dom kolla med SJ vad jag skulle göra om jag missade mitt tåg i GBG. Min man skulle ju hämta mig i Jönköping vid kl.16.00 och missade jag mitt tåg i GBG skulle jag inte vara framme förrän 18.00 om jag inte tog taxi och det hade inte jag råd med trots att SJ antagligen skulle betalat en del av resan.

Det hela slutade i alla fall med att trots alla förseningar och trots alla byten från tåg till buss och tvärt om så hann jag med mitt tåg i GBG =). JAg var framme i Jönköping till och med några minuter tidigare än beräknat och min man anlände strax innan mig. Att det sedan var 1½-2 kvar i bil var det ingen av oss som tänkt på =)

Vi var i Hultsfred runt kl.18.00 och hittade faktiskt smidigare än planerat till festivalparkeringen och till festivalområdet också. När vi gick ur bilen öppnade sig himmelen och regnet vräkte ner. (Kul tänkte vi) och hämtade paraply. Vi begav oss till festivaområdet. Väl där fick man ju inte ta med sig paraplyer in så vi var tvungna att slänga "våra"/mina föräldrars paraplyer. Eftersom vi egentligen enbart var där för att se Metallica så brydde vi oss inte så mycket om dom andra banden. Vi ställde oss i kö för mat och det tog runt 1½ timme att bara få mat. Helt ok burgger från Texas long horn =). The hives spelade medan vi åt och dom var helt okey. Sedan började den långa väntan till att Metallica skulle börja. Vi väntade, vi väntade och vi väntade lite till. Från det att vi kom tills Metallica drog igång kl.00.03 (drygt 15 min sena) så stog vi upp i 6 timmar pga att det dels inte fanns några sitt platser och dels var gegga överallt annars. Vi fick dock inget mer regn på oss så det var ju ett stort PLUS =). Jag och min man orkade bara vara kvar på Metallica i lite drygt en timme sedan hade jag så ont i korsryggen och benen att jag höll på att dö och min man hade riktigt ont i fötterna så vi beslutade oss för att gå. Kanske lite trist med tanke på vilka vi kollade på, men samtidigt jag hade aldrig tidigare hört en låt så för mig var upplevelsen enbart att se dom (dom hade 4 st jätte stora skärmar som man såg i alla fall lite av vad som hände på där framme. Vi stog ganska långt bak). Så här i efter hand hade det inge gjort något om mitt tåg varit sen så vi kommit dit senare, men det är ju svårt att veta innan. Vi konstaderade även att vi gjorde ett smart drag att bege oss till bilen innan alla dom andra typ 40000 personerna skulle gå (det var i alla fall vad som var beräknat att komma sedan hur många det var vet jag inte, men det var riktigt mycket folk kan jag ju säga).

Vi sov i bilen i några timmar och sedan begav vi oss hem till mina föräldrar kl 07.30 i morse. Trots strul med tåget igår och trots att vi gick tidigare än beräknat så tycker jag ändå att det var en helt ok upplevelse. Om vi betalat 1000kr/st för biljetterna hade jag varit rejält missnöjd, men sammtidigt så hade jag inte hört talas om något av dom andra banden, jag vet ju villa Metallica är, men jag har aldrg lyssnat på dom i någon större utsträckning och då är det ganska trist att gå och se dom live när man inte känner igen någon av låtarna. Och sedan har jag konstaterat att Hård rock inte riktigt är min typ av musik. Förutom möjligen Volbeat. Grymt bra och hade det varit dom som spelat hade jag antagligen stått ut med smärtan och stannat tills dom var klara eftersom deras låtar har jag hört så många gånger att jag kan hänga med i dom.

Slutsats: Jag är inget stort Metallica fan. Det är skoj att ha sett dom live. Dom är dessutom sjukt bra live. Hade jag lyssnat mer på dom innan hade jag säkert tyckt att det var bättre eftersom då hade jag känt igen låtarna, men så är det väl alltid. Att jag varit och sett dom live kommer dock antagligen resultera i att jag kommer börja lyssna mer på dom och sedan försöka gå och se dom live igen nästa gång dom är i Sverige.
Så blev det när jag var och kollade på Lars Winnerbäck i Lyskil. Jag tyckte hans musik var helt jävla hemsk och jag fattde inte hur man kunde lyssna på såndan skit. Efter att ha sett honom live tycker jag att hans musik är hur bra som helst. Han var så bra live att man inte kan göra annat än att tycka om hans musik efter det. Dessuom har han oftast väldigt bra texter om man bara lyssnar på vad han sjunger. Så vi kommer garanterat att försöka gå och se mer artister live säger jag bara. Vi bor ju STHLM och dit kommer ju dom flesta som är i Sverige. =) MER MUSIK ÅT FOLKET =)

/Fru S

lördag, juli 18, 2009

Idag är det Metallica som gäller...

Idag spelar Metallica på Sonisphere i Hultsfred. kl.11:27 går mitt tåg från den stationen som som är närmast mina föräldrars hem och jag är framme i Jönköping kl.16:01. Där hämtar min man mig och sedan beger vi oss med bil till Hultsfred. Metallica är beräknade att starta sin spelning kl.23:45 (vi får väl se om det stämmer). När dom är klara (runt kl.01:30) var det meningen att vi skulle åka till min svärmor i Borås och sova där och sedan bege oss till mina föräldrar imorgon när vi sovit ut, men efter moget övervägande har vi kommit fram till att det är för långt att åka dom 20-25 mil mellan Hultsfred och Borås mitt i natten så vi kommer antagligen att "campa" i bilen =)

Även om jag inte är så jätte förtjust i Metallicas musik så kommer det bli riktigt häftigt att ha sett dom live =). När dessutom biljetterna var gratis är det ju bara tacka ta emot och strunta i att dagsbdgeten går åt helvete =). Vem vet vi kanske aldrig kommer få möjlighet att se dom live igen.

Det skall även blir riktigt skönt att få göra något själv utan sonen (det behöver både jag och min man). Det är lätt man glömmer bort att man fortfarande är i ett förhållande när man får barn och glömmer man bort det slutar förhållandet/äktenskapet oftast med att det går åt helvete och det vill vi ju inte ;)

/Fru S

torsdag, juli 16, 2009

Oväntade överraskning förstörde vår bra månad...

Idag ringde min man med en oväntad överraskning. Hans chef (varuhuschefen) hade fått biljetter till Metallica på Sonisphere i Hultsfred på lördag (18 juli) och min man fick 2 st =). Så nu blev det ett jäkla pysslande för att försöka få ihop så att vi kunde åka båda två. Min man är ledig i helgen och sedan drar semestern igång på måndag så han kunde åka. Dock är ju jag och sonen på västkusten så jag var först tvungen att kolla om mina föräldrar kunde vara barnvakt från lördag middag till söndag middag och det kunde dom sedan kom problemet hur jag skulle ta mig till Hultsfred. Lösningen blev att jag åker tåg från mina föräldrar till Jönköping (293kr för andra klass) och sedan hämtar min man mig i Jönköping kl16.00 och så åker vi därifrån tillsammans i bil till Hultsfred. Metallica spelar inte förrän 23.30 till typ 01.30. Jag kollade runt lite om det fanns möjlighet att sova över i Hultsfred, men eftersom alla andra som är på Sonisphere varit ute i lite bättre tid än vad vi var så det var fullt överallt. Det som fanns var att man kunde få sova i en gympasal på en säng för 400kr/person och då ingick frukost. Både jag och min man kände att 800kr för att sova i en natt i en gympasal var lite väl dyrt så vi kommer åka mot Borås där hans mamma bor och om vi inte orkar åka ända dit under natten kommer vi sova i bilen och sedan fortsätta när vi är lite piggare.

Detta var en väldigt trevlig överraskning. Tyvärr gjorde detta att min dagsbudget sprakt totalt igen. Visst det kommer kosta oss lite att göra denna resa, men samtidigt kollade jag på ticnet och biljetterna som min man fått kostar 995kr/st och det kändes lite dumt att strunta i att åka bara för att dagsbudgeten skulle gå åt helvete. Även om jag kanske inte är jätte förtjust i Metallica så kommer det ändå att ha varit jätte coolt att ha varit och sett dom live =)

/Fru S

onsdag, juli 15, 2009

En bra månad trots semster

Denna månaden ser ut att bli en riktigt bra månad rent ekonomiskt. Visserligen har mina föräldrar varit på besök hos oss sedan den 1 juli och efter det åkte jag med hem till dom den 8 juli så mycket har dom hjälpt till att betala och jag betalar inget för att vara på "semester" på västkusten =)

Denna månaden har även 800kr betalats till min kompis för att vi skall åka till Gotland den 10-15 aug. Min man har satt undan 8000kr till vårt sparkonto och vi är trots inköp av diskmaskin och en del billyshyllor på IKEA i slutet av juni och trots att vi gjorde slut på en del pengar förra månaden ligger vårt sparkonto just nu på mer än delmål 2 vilket är 25000kr. Visst ingen jätte summa och vi är ju på inget sätt ekonomiskt oberoende resten av livet med den bufferten, men det är i alla fall 25000kr mer än vad många andra familjer har sparat och om det skulle hända något akut så har vi i alla fall pengar vi kan ta av.

Jag har även fått upp ögonen för att jag inte vill ha det som mina föräldrar har det (att ha så mycket saker i sitt hus att man knappt får plats själv). Jag har även kommit fram till att den som har mest saker när den dör vinner inte. Antagligen kommer jag må mycket bättre under hela mitt liv om jag har pengar på banken så att jag känner mig trygg och vad har jag egentligen för nytta av att köpa massa saker som ändå inte kommer till använding?

Nästa månad är det dagsbudget som gäller till 100%. Jag skall fan inte handla för mer än vad jag har att röra mig med varje dag och om jag måste handla för något som kostar mer än vad som syms i dagsbudgeten får jag helt enkelt spara från tidigare dagar.

Det enda jag vet att jag har som extra utgift kommande månad är en present till en kompis som fyller 30 =) Ja, V du börjar bli gammal som gatan =P. Visseligen fyller hon i slutet av sep, men eftersom mina föräldradagar tar slut i aug och sonen börjar på dagis så att jag inte kan ta ut fler dagar i alla fall. Så jag planerar lite i förväg...=)

/Fru S

söndag, juli 12, 2009

Sudoku =)

Att vara "isolerad" ute i skogen är väl inte det roligast man kan tänka sig i alla fall inte på kvällarna. Visst dom har några fler kanaler än svt1, svt2 och 4:an, men pappa skall alltid kolla på något tråkigt så tvn är upptagen. Därför har jag börjat med en ny väldigt rolig sak. Jag har börjat lösa sudoku. (Nä usch vad efter hon är tänker ni säkert nu, men jag har faktiskt gjort det tidigare bara inte fastnat för det så mycket som denna gången). Jag fick ett häfte med hur många i som helst. Det finns i olika svårighetsgrad naturligtivs, det finns även sådana som är 12*12 istället för det vanliga 9*9. Det finns även sådana som det är ett enskilt i varje hörn och sedan finns det en i mitten som koplar ihop alla. Det är super svårt att förklara skall se om jag hittar något på nätet så jag kan visa.

Kolla vad jag hittade =)

Dom är super svåra även på lättaste nivån för man har så mycket man måste tänka på. Jag har än så länge bara lyckats lösa en sådan här stor och då var jag tvungen att kolla facit någon gång för att reda ut ett fel. Men men det är jätte skoj i alla fall och jag tror faktiskt att jag blivit bättre på att se lösningarna i en annan dimension. Jag tänker inte bara att det skall vara 1-9 i dom små rutorna utan även att det skall vara det i raderna vågrätt och lodrätt sånt tänkte jag aldrig på förr. Hjärngympa är bra...=)

/Fru S


måndag, juli 06, 2009

Återuppta gammal hobby?

Vi var i helgen och köpte nya hyllor till vårt vardagsrum. Tanken var att vi skall bygga en jätte stor och lång bokhyllsvägg, men efter moget övervägande har vi kommit fram till att vi ändå inte kommer ha något att fylla hyllorna med så just nu ligger resten av väggen på is =). Hur som helst så jag nu även börjat städa ur ett av rummen som vi använt som "skrotrum", men som det är tänkt att sonen skall ha som sitt rum när han blir lite äldre. Det var fullt med flyttlådor, påsar och allt möjligt skräp där inne och vi har stängt dörren och låtsats som om rummet inte finns enda sedan vi flyttade hit i början av mars. Eftersom vi inte direkt har varit i behov av ytan så har det varit lätta att ignorera det som måste göras, men jag har ändå mått lite dåligt över att det aldrig blir gjort.

Så nu har jag tagit tag i "skrotrummet". Efter att ha skruvat ihop billys hyllor till förbannelse i lördags använde i alla fall jag går dagen till att dels ta bort de hyllor som vi hade i vardagsrummet (dom var björkmönstrade billys hyllor och vi hade tröttnat på dom så vi köpte nya i ek i stället och ställde in dom i björk på min mans hobbyrum). Vi köpte 4st som var 40cm breda och 2st som var 80cm breda. Det blev jätte bra och jag hade till och med mätt rätt så att dom passade super bra =) (ibland lyckas man)

Efter att ha gått igenom en jäkla massa sopsäckar med kläder och annat skräp som jag varit duktig och sorterat efter vad jag skall slänga eller ge till myrorna så hittade jag en låda med massor av mina barbiedockor. Nu har vi ju ingen dotter (än i alla fall) så jag tänkte ta med dom hem och ge till mina två kusin barn (6år och 4år) så får någon glädje av dom i stället för att jag slänger dom och vill dom itne ha dom kan dom ju kasta dom. I botten på lådan hittade jag massor med pokaler och priser från när jag tävlingsskött som barn (eller ja jag höll på från det att jag var 6år till jag var 18år). Min pappa har kvar luftgeväret som jag sköt med i slutet det är faktiskt ganska bra.

Eftersom vi inte visste vad vi skulle ha i alla hyllorna så satte jag upp alla priserna i en av hyllorna. När min man kom ut i vardagsrummet för att kolla vad jag hade gjort tyckte han att jag skulle fundera på om jag ville börja skjuta igen. Visste det var skoj och det hade varit skoj att göra något utan barn och bara få vara själv. Samtidigt vill jag inte göra det bara för att det är skoj om jag skall göra det vill jag tävla och göra det på riktigt och jag vet att det är väldigt dyrt, men vi får väl se. En gång i tiden var jag ganska duktig så det hade varit ganska skoj att skjuta bara för att se hur bra jag är nu...=)


/Fru S

lördag, juli 04, 2009

ÄNTLIGEN!

Om allt går enligt planerna kommer jag, min man och vår son åka iväg till IKEA kl 16.00 ev kl 16.30 och köpa hyllor + lite annat till lägenheten som är för stort för att vi skall kunna ta det i vår bil. Sedan kommer min mans bror till IKEA runt kl 18.00 (om allt går som det skall) och hämtar alla våra saker och sedan bär det av till Media Markt (vi skall till kungens kurva även till IKEA där) och köpa en diskmaskin och sedan bär det kanske om vi hinner iväg till bauhouse (stava) och köpa en skiva så att jag får någonstans att ställa min bärbara dator. =) Men som sagt vi har inte kommit iväg än och min mans bror är lite oberäknelig. Han ställer alltid upp när vi behöver hjälp vi får bara anpassa oss mycket efter vad han skall göra m.m. Vilket inte gör så mycket för han hjälper oss utan att kräva något tillbaka och tar inte betalt så vi skall bara vara glada att han är så snäll och kör massa saker fram och tillbaka för oss.

Han hjälpte oss även att flytta så att vi slapp hyra en liten lastbil vilket vi sparade typ 1500kr-2000kr på. Alltså får vi gilla läget och ta det när han kan. =)

/Fru S