Tips om hemsidor

Fru S tipsar om hemsidor :)
www.sodarank.com
www.piercingfabriken.se

onsdag, mars 31, 2010

Svårt att förstå

Jag tror inte riktigt jag fattat att vi skall ha barn igen än och då är jag i vecka 22. Visst jag känner hur bebisen leker rövare där inne, men jag fattar inte det ändå inte. Jag tror inte jag kommer fatta det innan bebisen är ute. Dessutom tror jag det var bra för mig att vi tog reda på att det är en kille där inne så att jag kan ställa in mig på att trots min övertygelse om att jag skulle få en kille och en tjej så kommer jag få två små killar :)

/Fru S

Några vabdagar blev mer pengar än planerat

Sedan jag började jobba i okt förra året har jag hunnit ta ut några vabdagar (vård av sjukt barn) på sonen. Eftersom jag varit timanställd och min man fastanställd har vi resonerat som så att min mans jobb är viktigare eftersom jag inte trodde jag skulle få vara kvar. Hur som helst så har jag varit hemma 10 dagar med sonen för att han varit sjuk och jag har inte riktigt orkat bry mig om att anmäla dagarna till försäkringskassan (FK). Varför orka bry sig det rörde sig ju om så "lite" pengar. Hur som helst så tog jag tag i saken i slutet av feb och idag fick jag papper från FK om att pengar är insatta på mitt konto för de 7 första dagarna. 3362kr blev det. Ooops det var visst inte så lite pengar i alla fall ;-)

/Fru S

Det blev ganska nice trots allt.

När jag blev oplanerat gravid med vårt första barn i okt 07 var jag arbetslös. I början av nov hade jag dock fått jobb och börjat jobba. Efter lite turer fram och tillbaka fick jag inte vara kvar när min provanställning gick ut på grund av att jag var gravid. Det visade sig även att pga att jag hade ett glapp innan min anställning där jag inte var anmäld hos AF så nollade FK mina första 180dagar vilket gjorde att de första 180 föräldradagarna som togs ut på vår son gav 180kr/dag istället för 489kr/dag som var min SGI nivå. Då hatade jag allt och alla. Inget gick vår väg och allt var bara skit.

Nu nästan 2 år senare har det visat sig att så hemskt var det inte trots allt. Hur då? Jo det började med att jag efter min föräldraledighet var jag arbetslös i ca 1½ månad sedan hade jag jobb. Inget super jobb, men jag hade jobb Jobbet var via ett bemanningsföretag som jag jobbat åt tidigare som jag visserligen fått sparken från och som jag svurit på att aldrig jobba för igen, men nu blev det som det blev. Kontraktet var från början av okt till 23 dec. I mitten av dec fick jag byta avdelning på företaget som jag var uthyrd till och det hela slutade med att jag från den 1 feb inte längre var anställd på bemanningsföretaget utan timanställd på det företaget jag var uthyrd till.

I nov 09 upptäckte jag dessutom att jag återigen är oplanerat gravid (jag antar att jag är ung och dum och inte har lärt mig av mitt "misstag" ). Så jag stod åter igen i situationen att jag inte hade fastjobb och var gravid. Min timasntällning gick ut den siste feb och när dom ville förlänga mig till siste sep var jag tvungen att berätta för min chef att jag inte kan jobba så länge eftersom jag är gravid med BF 2 aug. Istället för att ge mig sparken/inte låta mig vara kvar som jag trodde han skulle göra så förlängde han mig till siste juni vilket var prefekt för mig. Så jag kommer ha jobb fram tills ungefär 1 månad innan BF vilket jag kan leva med

För några veckor sedan gick jag förbi mitt gamla jobb som jag hade innan vi fick vårt första barn och det visade sig att dom jag jobbade med hade fått sparken och att dom lagt ner vilket hade gjort att jag varit arbetslös sedan 5 veckor tillbaka om jag fått vara kvar och att vara arbetslös och gravid är väl inte världens genom tiderna bästa kombo.

Förra veckan ringde dessutom FK och ville ha lite information angående den lön jag angett när jag skulle ta ut vab på sonen. Det visade sig att eftersom jag inte var anställd på bemanningsföretaget som jag jobbade på efter föräldraledigheten i 6 månader så kan dom inte räkna på den inkomsten. Dom kan inte heller räkna på den inkomsten jag har nu eftersom jag kommer jobba där i 5 månader vilket gör att dom räknar på min inkomst jag hade innan sonen föddes och den är mycket högre. Dessutom kommer jag få samma föräldrapenning som förra gången eftersom sonen inte är mer än 2½år när bebisen kommer.

Så trots att allt var skit för 2år sedan så har det blivit ganska bra nu trots allt Allt har en konstig förmåga att lösa sig bara man tror att det kommer lösa sig

tisdag, mars 30, 2010

chockande besked från mina föräldrar

Jag pratade med min pappa innan. Så länge jag kan minnas så har mina föräldrar alltid köpt bättre begagnade bilar. Idag berättade pappa att dom skall byta bil. Nu har dom en ford focus som man kan köra på etanol från 2004. Jag blev lite förvånad över att dom skulle byta bil eftersom det kom så plötsligt, men jag frågade i alla fall vad dom skulle köpa. En ford focus disel från 2010? Dom skall köpa en helt ny bil (förvånad). Det bästa med att köpa en helt ny bil är ju att risken att den går sönder är tämligen liten :)

/Fru S

lördag, mars 27, 2010

Ny säng till sonen

Sonen sover visserligen med oss typ halva natten, men innan det så sover han än så länge i spjälsäng som vi tagit av ena långsidan på. Nu när bebisen skall komma känns det onödigt att köpa en spjälsäng till eftersom sonen trots allt kommer hinna fylla 2år innan lillebror kommer. Vi skall därför köpa en vanlig 90 säng till sonen och flytta in honom till hans eget rum innan lillebror kommer. Jag tänkte att vi skulle försöka åka och köpa en så snart som möjligt eftersom jag inte vill att sonen skall känna det som att han blir utslängd från vårt sovrum bara för att lillebror kommer. Det spelar egentligen inte så stor roll att sonen kommer till oss mitt i natten och sover utan det är mer att vi vill att han skall somna i sin säng och så får vi helt enkelt ta en sak i taget. Självklart är det bästa om han kan sova i sin säng hela natten, men som sagt en sak i taget.

Nästa barn kommer få sova i sin säng hela tiden från början kan jag ju säga. Man lär sig alltid något ;)

/Fru S

onsdag, mars 24, 2010

600kr blev över 100 miljoner

Tittade på Erik och Mackans guldfeber igår. Där besökte de aktiestinsen. Som jag fattade det så satsade han 600kr på aktier år 1946 detta var en relativt stor summa för honom eftersom han tjänade si sådär 180kr/månad. Hur som helst så har han idag genom att inte sälja någon aktie någon gång fått ihop långt över 100 miljoner. Vem tackar inte nej till det? Det viktiga är inte att köpa många aktier utan att köpa, men sedan aldrig sälja!

/Fru S

Funderingar kring bostad forsätter

Vårt nästa steg när det gäller bostad kanske inte är radhus? Det kanske är en bostadsrätt som har stora möjligheter? Jag hittade en i nästan samma område som vi bodde i tidigare. Det är samma förort, men i ett bättre område och vi trivdes jätte bra där :) (Kolla in lägenheten här). Om vi kan lägga in 180000kr och den säljs för 900000kr så skulle vi med dagens ränta få en kostnad på ca 7700kr efter skatteavdrag det är hela 100kr mer än vad vi betalar för vår hyreslägenhet idag. Skulle räntan gå upp till 5% så skulle vi få en kostnad på 9100kr, men det är ändå så att vi skulle klara det. Dock har vi inte 180000kr att lägga in just nu :(. Dock hade den lägenheten en sak som jag såg som positivt. Nu är det svårt att se på en bild hur stort rummen är o.s.v. men då såg ut som att man skulle kunna sätta upp en vägg i vardagsrummet och på så sätt få ett rum till. Visserligen skulle det minsta sovrummet bli instängt och man skulle vara tvungen att gå igenom det nya rummet för att komma dit, men det kanske inte skulle göra så mycket.

Funderingarna kring bostad fortsätter :)

/Fru S

Läkarens order

Har precis kommit hem efter ett läkarbesök som var inplanerat idag. Visst är det typiskt att när man väl hittar en läkaren man trivs med på vårdcentralen (och gudarna skall veta att det inte är det lättaste) så kan man inte lista sig hos honom (alltså få honom som husläkare eftersom han inte är fastanställd) man blir så jävla less. Hur som helst så klämde han och kände han lite på min rygg där jag har haft problem och konstaterade att om jag brutit svanskotan (som jag ramlade och slog i början av jan) så borde jag inte ha ont där fortfarande och dessutom gjorde det inte ont där när han klämde utan högre upp. Han sjukskrev mig i 14 dagar fram till den 7 april och jag skall komma tillbaka dit då för att kolla hur det gått under tiden skall jag äta 2 alvedon 4 gånger om dagen och ringa sjukgymnastiken idag för att boka tid och se om jag kan komma med i deras vattengymnastik för gravida. Jag hoppas det blir bättre för det är inte skoj att ha ont hela tiden.

Vi diskuterade även andra former av smärtlindring och läkaren kollade på Voltaren T, men det kunde medföra så svåra missbildningar på fostret att det inte var värt risken då har jag hellre ont. Jag skulle kunna äta Citodon (tror jag dom hette, kan stavas på något annat sätt), men det kunde medföra att bebisen fick abstinens efter morfin när det föddes om jag åt det under en lägre period vilket inte kändes så bra heller. Jag skall däremot kolla med sjukgymnasten om jag kan få låna/hyra en maskin som man sätter på ryggen på något sätt som ger en elektriska stötar eller vad den nu gör. Den skall visst vara bara när man är gravid.

Så jag blir hemma i två veckor och sedan får vi se hur jag mår då.

/Fru S

tisdag, mars 23, 2010

Mindre boende = mindre

Efter många inlägg om hus och bostadsrätter var det någon som tyckte att vi skulle försöka hitta en mindre hyresrätt som i och med det har lägre hyra och spara pengar under tiden. Jag var inne och kollade lite på hemsidan till den hyresvärden vi har idag. Ett problem med att byta lägenhet är inte att vi får ett rum mindre och att vi får mindre yta utan att vi kommer få minst en månads dubbel hyra och om hyran inte är markant lägre säg minst 1000kr/månad kan vi i praktiken bo kvar där vi bor nu. Jag hittade en 3:a på 85kvm som ligger i en förort som vi skulle vilja flytta till jag vet dock inte hur bra det området är heller, men från ett dåligt området till ett annat kanske inte spelar så stor roll? I denna lägenhet om vi skulle fått den skulle vi fått en hyra på ca 1000kr mindre i månaden, MEN tre månaders dubbel hyra så det skulle bli lite drygt 22800kr extra om man ser det som att vi betalar för den lägenheten vi har "i onödan" och drygt 19200kr "i onödan" om man ser det som att vi betalar för den nya lägenheten. Det skulle betyda att det tar 19-22 månader innan vi ens lyckas spar in pengarna vi förlorat på att flytta. Självklar är det inte alltid man måste betala tre månader dubbel hyra, men oftast är det ju minst en månad. Så hur man än ser på det så är det dyrt att flytta...

/Fru S

måndag, mars 22, 2010

Helgens inköp

För några veckor sedan gick vår kaffemaskin sönder. Vi har tänkt åka och lämna in den tidigare eller rättare sagt min man har tänkt ta med den till jobbet och byta ut den eftersom den är köpt på hans jobb, men det har inte blivit av. Så i helgen tog vi tag i saken och åkte till min mans jobb. Kaffemaskinen var köpt på personalpris och eftersom modellen dels utgått och vi dels tröttnat på den eftersom detta var den fjärde maskinen som gick sönder så vi valde att lämna in den och få pengarna tillbaka. Problemet var dock att även om vi fick pengarna tillbaka (ca 1000kr) så ville vi fortfarande köpa en ny kaffemaskin, men den som var närmast i pris kostade 2495kr. Alltså 1500kr mer än vad vi fått tillbaka. Dessutom skulle vi köpa en hårtrimmer och byta ut vår kolsyrepatron till vår sodastream. Det skulle alltså bli ett dyrt besök på min kära makes jobb.

Eftersom min man har en del förmåner på sitt jobb så gick vi för att leta reda på en person som kunde skriva på personalköpslappen. Det visade sig att kaffemaskiner tillhör en av alla dessa prylar som det är väldigt bra personalpris på. Så istället för 2495kr kostade den 1300kr och den gör mycket, MYCKET bättre kaffe :) Fru S nöjd och glad :)

/Fru S

söndag, mars 21, 2010

Plugga utan CSN

Jag har ju dom senaste dagarna skrivit mycket om att vi vill flytta till större och bättre hus/lägenhet och att vi vill flytta från området vi bor i nu.

Jag skulle även i framtiden vilja börja plugga. Det hade varit skönt att ha en utbildning att antingen falla tillbaka på om jag och min man mot förmodan skulle gå isär. Det hade ju även varit skönt att få ett lite mer välbetalt jobb än jag har nu eller möjligen kunna använda mina studier för att kunna jobba hemifrån och driva ett eller flera egna företag. (Förresten någon som har koll på hur många handelsbolag man kan stå dom delägare i samtidigt?)

Drömmen hade ju varit att ha råd att köpa ett bra hus, plugga och slippa CSN, men för att detta skall kunna lyckas så måste vi dels våga satsa pengar i olika små "projekt" som vi håller på med och del hålla projekten vid liv så länge att vi kan tjäna en massor med pengar på dem.

/Fru S

Super bra radhus/kedjehus

Jag satt igår och kollade runt lite på vad det finns för radhus/kedjehus/hus och bostadsrätter i dom områdena vi skulle kunna tänka oss att bo och hittade ett som skulle varit super bra för oss. Vi känner redan nu att det kommer bli trångt på våra 97kvm när bebisen är stor nog att flytta till eget rum. Självklart kommer bebisen och sonen få dela ett tag, men vi har en hobby som inte är så bra att små barn är i närheten av. Det är inte farligt egentligen, men vi har ett helt rum fullt med små plastgubbar som lätt kan hamna i munnen på små killar därför har vi en grind till det rummet och det kommer vi behöva ha tills killarna är stora nog att inte vilja äta upp gubbarna ;)

Så vår dröm är att ha ett sovrum till oss, ett var till killarna och minst ett rum som vi kan ha till vår hobby och naturligtvis ett vardagsrum och kök ;) Så igår hittade jag ett hus som varit perfekt för oss (Kolla på det här). Hur många rum som helst och ligger i ett av dom områdena som vi skulle vilja flytta till. Det enda som är lite negativt just nu är att sista budet ligger på 2,5 miljoner och ett så högt lån får vi inte i dagsläget. Dock måste vi nog börja räkna på att börja spara pengar som idioter för att kunna köpa något i framtiden.

Jag räknade på vad huset skulle kosta oss om vi fick köpa det för 2,6 miljoner, hade haft 260000kr att lägga in, skulle fått en driftskostnad på 42000kr/år (det låg på va 28000kr/år enligt bostadsannonsen), 60år på avbetalning av huvudlånet med 5% ränta, 10år avbetalning på toplånet som skulle ligga på 260000kr och 10% ränta då skulle vi få en månadskostnad på 16672kr efter skattereduktionen. Detta är lite väl mycket för oss som det ser ut idag. (Detta är via SEB det kan ju hända att man kan få en bättre deal från någon annan bank, men för att vi skall kunna ta ett lån så måste vi klara av minst 5% i ränta på bottenlånet. Det som känns lite jobbigt i denna uträkning är att 10834kr/månad är ränta till banken och enbart 5056kr/är amorteringar. Hemskt. Man skulle varit mångmiljonär och kunnat köpa det kontant shit vad mycket pengar man skulle sparat.

Jag och min man gick en väldigt lång promenad igår då vi diskuterade ekonomi, framtid och hur vi skall lägga upp allt. Även om vi lyckas spara ihop 300000-400000kr så kommer det kännas riktigt surt att tvingas lägga in ALLT på ett ev framtida hus. Vi funderar därför på att spara som idioter, men ändå låna till den del av toplånet och ha kvar pengar som en buffert ifall något händer. Om vi skulle ta alla pengar till toplånet och det sedan händer något så måste vi ta ett blancolån för att lösa det.

Men för att få ihop 350000kr de närmaste 4åren så kommer vi om man räknar bort de pengar vi redan har sparat vara tvungna att spara 5700kr/månad och hur det skall gå till när jag skall vara föräldraledig 1½ år av dessa 4år har jag ingen som helst aning om, men på något sätt måste vi ju lösa det eftersom både jag och min man är överens om att här vill vi INTE att våra barn skall växa upp här.

/Fru S

lördag, mars 20, 2010

Flytta?

Vi börjar allvarligt fundera på att köpa en lägenhet, radhus eller hus. Eftersom jag inte har någon fastanställning kan det bli svår att få ett väldigt högt lån. Så antingen får vi vänta eller så får vi kolla runt och hoppas på att hitta något som är bra och passar vår plånbok.

Vi vill verkligen inte att våra barn skall växa upp där vi bor nu så diskussionen om att flytta har börjat komma igång på allvar. Vi får väl se hur det går, men om andra som har sämre ekonomi än oss klarar det så borde ju vi göra det. Eller?

/Fru S

Försäkringskassan inte helt utan empati trots allt

När jag blev gravid med äldsta sonen var jag arbetslös eller bokstavligt talat mellan två jobb. Eftersom jag blivit av med mitt gamla jobb, men hade ett nytt på G så hoppades jag på att få det nya jobbet och gick därför inte till Arbetsförmedlingen eftersom jag tidigare haft problem att få pengar från alfakassan så orkade jag helt enkelt inte bry mig och jag och min man ansåg att vi klarade oss utan inkomst i 3 veckor.

Detta resulterade i att när försäkringskassan räknade ut hur mycket pengar jag skulle när jag var hemma med sonen tittade dom på vad jag gjort de 240 senaste dagarna innan beräknad födelse. Den 240 dagen innan beräknad födelse hamnade i glappet mellan min två jobb så istället för 489kr/dag så fick jag 180kr/dag dom första 180 dagarna jag tog ut i föräldrapenning på sonen. Detta gjorde att vi fick ca 45000-50000kr mindre efter skatt än vad vi borde fått.

Nu när jag är gravid igen har jag varit orolig för att detta skall påverka även denna föräldraledighet. Så idag ringde jag till försäkringskassan för att kolla upp saken. Det hade inte alls förvånat mig om det skulle varit så att det blivit samma denna gång, men inte. Som jag förstod det så är min föräldrapenning skyddad eftersom vår son inte kommer hinna bli 2½år innan nästa bebis kommer. Alltså denna gången är jag berättigad till 489kr/dag utom det 90 dagar som alla får som man får 180kr/dag för. Detta i sin tur betyder att om jag skulle ta ut 7 dagar i veckan kommer vi med 2 barnbidrag + att min man fått mycket högre lön + att jag får mer pengar få ca 11000kr mer varje månad än när vi fick när vi fick som minst pengar förra gången. Nu kommer jag i och för sig inte ta ut så många i veckan, men i alla fall :)

Visst är det bra när det blir som man vill :)

/Fru S

fredag, mars 19, 2010

Vad vill jag jobba med egnetligen?

Jag har börjat fundera på vad jag egentligen skulle vilja jobba med. Jag är ju trots allt 24år och skulle vilja ha någon form av utbildning. Helst skulle jag vilja ha ett jobb som man kan jobba med hemifrån och som man inte behöver lägga ner 40 timmar i veckan på, men som man ändå får bra betalt ifrån. Detta tror jag dock kommer bli lite svårt. Det jag funderar på nu är att ev plugga vidare efter att jag varit hemma med nästa barn. Problemet med det är att det inte alls passar in i hur vi vill bygga vår framtid. Visserligen säger inte min man nej du får inte plugga, men det måste vara något som jag verkligen vill göra och som leder till ett jobb. Dessutom känner jag att jag absolut inte vill dra på mig mer skulder till CSN alltså måste jag ha ett jobb eller på något sätt få in så mycket pengar att jag slipper ta lån och bara kan gå på bidragsdelen ev skippa CSN helt för att jag tjänar för mycket pengar vid sidan av. Men den stora frågan återstår vad vill jag jobba med?

/Fru S

torsdag, mars 18, 2010

jobba lika hårt, men inte lika mycket värda

Jag är timanställd på ett företag och som jag skrivit tidigare så vill dom att vi jobbar över i praktiken så mycket vi bara kan. Vi har mål som vi skall klara varje dag och det gör vi sällan eftersom målet är helt omöjligt. Just nu ligger vi på 277 produkter per dag som vi skall packa och det går inte även om vi har riktigt bra ordrar så jag vet inte vilken fantasivärld våra chefer lever i.

Idag hände något som gjorde mig lite sur. På den avdelningen jag jobbade på innan så hade vi friskvård 3 gånger i veckan 20 min per gång. Det var inget märkvärdig, men lite övningar för att stärka ryggen m.m. På den avdelningen jag jobbar på nu så är inte timanställda berättigade till friskvård. Alltså vi skall jobba lika hårt, lika mycket, men vi har ändå inte rätt till att må bra på jobbet. Skit löjligt!

/Fru S

onsdag, mars 17, 2010

Det finns alltid hopp

Vi blev ju blåsta i höstas av en kines som verkar dykt upp igen. Min man pratade med honom lite igår och jag har mailat honom idag och smörat som bara den för honom och sagt att vi kommer beställa mycket mer bara dom skickar det vi redan beställt vilket i och för sig är sant. Jag hoppas verkligen dom skickar det vi beställt för det för sig om grejer för ca $1500 som hade varit skönt om det kom till rätt.

Dock saknar jag inte pengarna på något sätt och man går på nitar ibland så får vi dem inte så är det ingen större skada skedd. Ibland kan jag känna att jag möjligen är lite bortskämd eller något sånt för vilken annan normal barnfamilj skulle rycka på axlarna när dom blir blåsta på ca 11000kr. Min syn på pengar är nog lite skruvad.

Denna månaden har varit bra och vi har lyckats spara typ 11000kr vilket känns skönt. Vi får väl se när månaden är slut hur bra det gått, men just nu känns det bra med 2 dagar kvar tills barnbidraget kommer och bara 5 dagar kvar tills lönen kommer :)

/Fru S

Diskutionen om att skaffa fler barn eller inte

Jag kan inte säga att jag ALDRIG någonsin vill skaffa fler barn dock har jag kommit till insikt att skaffa barn bara för att få ett visst kön inte riktigt är en ok anledning att skaffa barn. En sak är jag dock säker på. På min sons förskola ser jag ofta hur äldre syskon tvingas hämta sina yngre syskon VARJE dag. Detta är inget jag vill utsätta mina barn för så oavsett om vi skaffar fler barn i framtiden eller inte så kommer jag aldrig ha som krav på den sonen vi har och den vi väntar att dom skall behöva hämta sina ev yngre syskon från förskolan.

Min man gjorde det med ett av sina yngre syskon när han var ca 13år och syskonet ca 3år. I den åldern vill man umgås med sina vänner inte tvingas hämta sitt syskon från förskolan så inga fler barn om jag och min man inte själva kan ta ansvar för att dom hämtas och lämnas på förskolan!

/Fru S

lördag, mars 13, 2010

Firmafest med tidig hemgång

Vid en del tillfällen tycker jag att det är synd att jag är gravid så att jag inte kan dricka dagens firmafest var inte ett sådant tillfället. Visst det hade varit skoj att ta sig ett glas vin eller liknande, men jag är tveksam till att det hade varit så mycket roligare. De på min avdelning började dricka redan innan vi åkt från jobbet och några av dom var i mitt tycke för fulla redan då. Jag har och kommer alltid (förmodligen) ha extremt svårt för fulla människor. Det var visserligen trevligt och så, men det gjorde ju inget att jag hade en anledning att åka hem tidigt om vi säger så.

/Fru S

torsdag, mars 11, 2010

Skulle inte mitt första barn bli en flicka?

När jag tänkt på min framtid och sett mig med barn så har jag alltid föreställt mig med en dotter som äldsta barn och en kille som barn nummer två. Nu vet vi ju alla med facit i hand att mitt första barn inte blev en flicka utan en pojke. Igår var vi på ultra ljud för att se hur bebis nummer två mådde. Allt såg bra och vi fick veta vad det var för kön på bebisen. Jag har hela tiden varit helt säker på att eftersom mitt första barn inte var en tjej så kommer mitt andra barn bli en tjej. Jag hade fel. Vi väntar ytterligare en kille :)

Tidigare har jag sagt om barn nummer 2 var en pojke så vill jag har ett barn till, men vad är det som säger att nästa kommer bli en tjej. Det är ju fortfarande 50% chans att det blir en kille till. Skall vi då försöka tills det blir en tjej och vi har tio barn?

/Fru S

lördag, mars 06, 2010

Skoda octavia RS vilken skit bil

I november 09 köpte vi en skoda octavia RS sedan (så här i efter hand kan man ju tycka att vi borde köpt en kombi, men men). Innan vi köpte bilen diskuterade vi nästan 2år vilken bil vi skulle köpa och det är lite komiskt för beroende på var de personer vi diskuterat saken med har bott i vårt avlånga land så har dom haft olika åsikter. I sthlm där vi bor är skoda en relativt vanlig bil. I den förorten där vi bor finns det kanske 10-15st av just RS modellen och vanliga skoda octavia skall vi inte prata på. På västkusten där både jag och min man kommer ifrån finns det inte speciellt mycket skoda och under de 2 åren vi funderat på att köpa en RS så har vi sett 2 st dom gånger vi varit där nere. Och alla de som vi pratat med där nere om skodan så tycker nästan uteslutande ALLA att det är en jävla skit bil. Så här 1100 mil efter vi köpt bilen så ångrar vi det inte alls. Än så länge är det den bästa bil vi haft och nästa bil kommer med stor sannolikhet bli en skoda octavia RS kombi eller en skoda superb kombi vi får se.

/Fru S

onsdag, mars 03, 2010

Tacksamhet

Igår på väg hem från jobbet började jag kolla på filmen the secret. Det känns som att den är mycket bättre än boken eftersom man får se författarna och lärarna m.m. som är med i boken och dom pratar själva genom hela filmen. Det gör dom även om man lyssnar på den engelska cdboken som jag började lyssna på idag på jobbet. Jag har kommit fram till att de flesta på mitt jobb fokuserar på det negativa och väldigt sällan på det som är positivt och bra vilket gör mig lite irriterad.

I filmen handlar det mycket om att man skall vara tacksam mot det man har och det man vill ha. Detta fick mig att tänka efter. Jag har varit väldigt kritisk och negativt inställd till vår lägenhet, men dessa tankar kommer ju bara leda till att vi antagligen bor kvar här ännu längre. Just nu är jag väldigt tacksam för att vi har en stor lägenhet eftersom vi skall få ett barn till. Det hade aldrig gått i vår gamla lägenhet. Jag är även tacksam för att vi köpt ny bil och för att min man är som han är trots att han är helt sämst på att städa ;) Jag är helt enkelt väldigt tacksam för hur jag har det just nu det gäller bara att komma ihåg att man är det och känna känslan av att vara tacksam inte bara säga att man är det.

/Fru S