Tips om hemsidor

Fru S tipsar om hemsidor :)
www.sodarank.com
www.piercingfabriken.se

onsdag, oktober 28, 2009

död, mord m.m.

Varje dag när jag åker till jobbet har jag medvetet valt att inte ta någon av gratis tidningarna. Varför? Jo för att det enda man kan läsa om är död, mord eller annan bedrövelse. Det är samma med nyheterna på tvn. Jag förstår inte vad som är så kul med att rapportera om att en man blivit skjuten där, att det är krig i si och så många länder och att så här många av civilbefolkningen dött. Det enda jag egentligen kollar på när det är nyheter på tv är ekonominyheterna annars är det bara bedrövelse. Mitt liv blir ju på inget sätt bättre om att höra om alla dessa människor som dött helt i onödan så jag har helt enkelt valt att inte läsa om det eller kolla på det på tv. Självklart läser jag ibland nyheter m.m, men det slutar alltid med att jag mår mycket sämre efter än innan.

/Fru S

söndag, oktober 25, 2009

Ingen lön, men vår ekonomi är bättre än någonsin

I september fick jag ingen lön alls. Igår gjorde min man vår månadssammanställning som vi gör varje månad den 24. Under september gick vi från 3400kr minus till 7600kr plus :). Vi har från i juni förra året gått från att ligga 98000kr minus till att idag ligga på plus :) Visserligen har vi ju fortfarande skulder, men det känns skönt att om vi säljer alla våra aktier och tar alla våra lösa pengar och betalar av våra skulder kommer vi ändå ha pengar kvar :) Så trots att jag inte fick någon lön förra månaden så gick vi ändå massor plus vilket känns jätte bra. Jag fick inga pengar nu i oktober heller eftersom det är en månads innestående lön som gäller på mitt nya jobb vilket är jätte jobbigt när man börjar och skönt när man slutar :P

Jag trivs jätte bra på jobbet och jag hoppas verkligen att jag får vara kvar längre än den 23 dec. Denna veckan är det tidig vecka så jag skall upp 04.15 inatt. Lite segt, men men...

/Fru S

fredag, oktober 23, 2009

Plastpåsar

Jag kan inte låta bli att förundras över hur mycket pengar som vi betalar för en jäkla plastpåse när vi är och handlar. När jag var liten kostade den 1kr nu är den uppe i 1,5kr eller till och med 2kr i en del butiker. Min man tyckte det var jätte pinsamt när jag tog med mig en MAXI påse in på Willys. Jag tyckte so what? Vi hade ju påsen i bilen vi kunde lika gärna ta den som att köpa en ny det gör ju att just den påsen egentligen bara kostade 1kr eftersom vi återanvände den :P Så nu när vi skall och storhandla imorgon skall vi ta med 2st sådana där super stora lite tjockare plastpåsar som man kan köpa på Maxi nu om man kör självscaning. Vi skall även köpa en ev två på Willys som vi kan använda flera flera gånger. Dom kostar mer, men håller hur länge som helst. Så mindre plastpåsar åt folket och mer pengar in på sparkontot!

/Fru S

tisdag, oktober 20, 2009

VAB = sitta i telefonen halva dagen

Jag är som jag skrev tidigare hemma idag för vård av sjukt barn och detta medför att jag måste ringa följande personer och myndigheter:
  1. Försäkringskassan (vet inte om jag måste ringa, men jag gjorde det i alla fall)
  2. Dagis (så dom vet att sonen inte kommer)
  3. Bemanningsföretaget så dom vet att jag inte är på jobbet
  4. Min teamleader så hon kan planera om
  5. Min gruppchef så det blir rätt med tidrapporteringen till bemanningsföretaget.
Och sedan har ju personerna inte alltid vänligheten att svara när man ringer första gången. Jag tror jag försökt att ringa några av dom sedan imorse. Det är alltså ett heltidsjobb bara att ringa och berätta att jag inte skall till jobbet. SUCK

/Fru S

Förföljd

I somras när vi var på Gotland spelades ayo technology med milow tiden och då menar jag verkligen HELA tiden. Jag tror jag lyssnade på den där låten säkert 10 gånger om dagen (ofrivilligt) eftersom den spelades på radion hela tiden. Nu hör jag den låten överallt. Milow var precis med på nyhetsmorgon som jag bara råkade zappa förbi samma sak för några dagar sedan jag zappade förbi ett program och där var han också med. Så jag är förföljd av den låten. Nu har det ju blivit en grej av det också så jag kommenterar varje gång jag hör den så det gör väl att jag tänker på det på ett annat sätt antar jag.

Idag är jag hemma och VABar med sonen för första gången. :)

/Fru S

söndag, oktober 18, 2009

Föreläsare - Jörgen Oom

http://www.youtube.com/watch?v=ZY8UX5iXkKg

http://www.youtube.com/watch?v=mrql7Msm918&feature=related

I tisdags var Jörgen Oom och föreläste på jobbet. Väldigt bra och man blir motiverad som bara den :) Grymt bra :)

Jag säger bara LAGEN OM ATTREKTION!

/Fru S

Leverantör, företag och framtiden

Jag skrev ju igår att vi antagligen blivit blåsa av killen vi beställt av. Tråkigt, men vi blir mer och mer säkra. Jag var lite ful och skickade en ny order till honom för att se om han skulle svara överhuvudtaget och vilja att vi satt över mer pengar. Detta var ca en vecka sedan och jag har inte fått något svar så antingen har han blåst oss eller också har det hänt något. Men men. Jag har hur som helst hittat en ny person som vi funderar på att beställa från. Jag skall dock följa Minnas råd och ta reda på lite mer om dom innan. Jag tror till och med att jag skall ringa och snacka med honom för att det känns otroligt opersonligt. Jag har tre som mobiloperatör och dom har en tjänst som heter 3Global. Den kostar 29kr i månaden och då ringer jag sjukt billigt till utlandet. Tex till kina för 0,69kr i uppkopplingsavgift och sedan 0,18kr/min till både mobil och fastnät. Till England (där min kompis S som jag var på Gotland med i somras bor) ringer jag för 0,69kr i uppkopplings och sedan 0,18kr/min till det fasta nätet, men till mobil är det fortfarande ganska dyrt 2,95kr/min. Jaja. detta gör ju att jag ringer relativt billigt till Kina i alla fall så jag funderar på att ringa och prata med dom. Jag skickade ett super långt mail till han som man kontaktar om man vill göra en order igår och sa att vi blivit blåsta av vår leverantör (jag ljög lite) och sa att vi vill ha dom som leverantör och att vi är ute efter ett långvarigt samarbete. Jag gillar verkligen deras produkter så jag hoppas att dom är lika bra i verkligheten som dom ser ut på bild.

Jag skrev även i mailet att vi ville betala in en summa och sedan vänta med resten av betalningen tills ordern var klar för att skickas vi vill även ha bilder på allt innan vi sätter över resten av pengarna. Med lite tur kanske vi till och med kan vänta med en del av betalningen tills leveransen är i Sverige, men det är jag tveksam till.

Jag skall nu efter jag skrivit klart detta sätta mig och fylla i ansökan om att starta ett handelsbolag. Jag vet att jag tjatat om det är "jävla" företaget och att vi skall starta det sedan i somras, men det har inte blivit av än. Vi har haft sjukt mycket att göra och vi har bara dragit ut på det. Hur som helst så har vi ju i praktiken inte ett skit att förlora. Visst vi kan gå minus de pengar vi satsat, men det är pengar vi redan har och inga lån. Man måste ju våga satsa för att kunna vinna och vad gör 15000-20000kr om man kan tjäna miljoner. Jag tror att om vi inte vågar satsa så kommer vi att ångra oss senare i livet. Satsar vi nu och blir av med pengarna så vet vi att det inte är någon idé och kan lägga ner. Dessutom kommer vi ju göra det utanför våra vanliga jobb så vi är inte beroende av att det går bra varje månad.

Jag tror uppriktigt att jag och min man kommer bli tillräckligt rika i framtiden för att vi skall få en bra ekonomisk framtid. Jag har ingen som helst aning om hur vi skall lyckas få ihop så många miljoner som vi behöver för att kunna gå i pension tidigare, men jag bryr mig inte så mycket om HUR utan förlitar mig på att det bara kommer att bli så :)

Att jag och min man pratar ekonomi varje dag och verkligen bankar in våra mål i huvudet gör ju inte speciellt mycket. Jag säger bara LAGEN OM ATTRAKTION ;)

/Fru S

Blåsta

Jag har sedan i somras snackat om att vi skall starta företag och att vi redan beställt grejer från Kina. Nu verkar det som vi blivit blåsta. Det rörde sig om ca $1500. Vi har i över en månads tid försökt få kontakt med han vi handlat av, men vi har enbart fått ett mail till svar där han vill ha mer pengar så vi har nu insett att vi är BLÅSTA och får börja om från början. Det gör inte så mycket det är inga pengar vi saknar och vi överlever utan dom. Lite surt är det, men men. Jag har nu hittat en annan kines som vi skall handla av istället. Vi skall bara få ihop pengar till ett paket. Det kommer röra sig om $1000-$1500 igen så det kommer ta lite tid att få ihop pengarna, men det kommer :)

/Fru S

fredag, oktober 16, 2009

Fredagsmys

Jag och min man brukar försöka mysa till det lite på fredag eller lördag nu när jag börjat jobba igen. "normala" människor tror jag inte ser det som så mycket till fredagsmys. Vårt fredagsmys består av att dricka alkoholfri cider och kolla på lyxfällan. Hahahaha, vi börjar bli skadade av ekonomi.

Så otroligt dålig koll dom hade på sin ekonomi i veckans avsnitt. Jag fattar inte, men sedan har ju jag blivit intresserad av ekonomi också. Jag tror att vi börjar närma oss nollsträcket i vår uträkning där vi tar tillgångar minus skulder. Vi kommer med stor sannolikhet snart även få hjälp att lösa vårt blancolån på bilen, men det har vi inte sett än. Jag återkommer om det längre fram...

/Fru S

Ödet busar med mig!

Jag är ju helt inkörd på ödet och lagen om attraktion och ibland är livet väldigt underligt.

När jag var gravid umgicks jag med en annan tjej som också var gravid. Av olika anledningar slutade jag umgås med henne. Jag tyckte alltid att det var lite synd om hennes kille. Hon hade världens snällaste och gulligaste kille som hon behandlade på ett sätt som jag inte tyckte att han borde bli behandlad på. Hur som helst så bodde dom ganska nära där jag jobbar nu och jag har varit lite skraj att jag skall springa på henne. Jag slutade bara höra av mig utan någon som helst förklaring vilket kanske var lite elakt, men livet är för kort för att umgås med människor som dränerar en på energi. Igår när jag satt och väntade på tåget hennes kille med deras son. Det visade sig att dom separerade i somras och att dom har sonen varannan vecka. I morse när jag gick av tåget sprang jag på honom igen. Han var på väg till dagmamman med sonen och sedan skulle han till jobbet. Ibland är världen bra liten :)

När jag började på mitt jobb var det en annan tjej som började samtidigt som mig. Vi gick den första utbildningen tillsammans och nu jobbar vi i samma team och blir utbildade på var sin del av processen med att bygga en elektrod till peacemakers. Hur som helst så skulle jag lägga till henne på facebook tidigare idag för att kolla på ett roligt klipp som en av hennes kompisar lagt upp som hon har pratat om hela veckan. Denna tjej kommer från Hudiksvall och jag kommer från början från västkusten. Hon flyttade till Sthlm för 3 veckor sen och jag för 3 ½år sedan. Varför denna bakgrunds info? Jo jag upptäckte att vi hade en gemensam vän. Det visade sig att min nya kollega kände en kille som jag gick i samma klass som under gymnasiet.

Världen är en lite plats.

/Fru S

onsdag, oktober 14, 2009

Ödets ironi eller bara lagen om attraktion?

Jag jobbar idag på ett företag som jag arbetade på för ca två år sedan. Det var ingen lång period då och det kommer som det ser ut nu bara att bli 3 månader. (hoppas på längre) jag trivs super bra och företaget är jätte bra mot sina anställda. Problemet är väl att jag är anställd på ett bemanningsföretag som inte är riktigt lika snälla mot sina anställda. Hur som helst ser jag det lite som ödets ironi att jag är tillbaka på samma arbetsplats som jag dessutom trivdes jätte bra på sist gång jag var där också, men som jag trodde att jag aldrig skulle jobba på igen.

Jag har nu läst färdig boken "the secret" och jag måste säga att en del stycken är bara flummigt för mig och jag känner att det bara känns löjligt. Samtidigt kan jag känna att när jag kollar tillbaka på mitt liv så finns det massor med tillfällen som jag verkligen behövt något så har det funnits där. När jag var ihop med mitt ex var jag i stort behöv av att vakna upp och ta mig därifrån vilket jag också gjorde tack vare en vän (som för övrigt också är mitt ex) och det finns hur många exempel som helst.

Jag har svårt med själva visualiseringen, men jag jobbar på det. Det jag kan känna redan nu är att jag är helt säker på att jag och min man kommer vara helt ekonomiskt oberoende när vi blir äldre och jag lever hela tiden som om det är ett faktum snarare än "hmmm vi kanske blir det" eller "vi tror/och hoppas vi blir rika som troll" Äsch tror gör man i kyrkan. Jag VET att vi kommer bli rika som troll och därför är det min fulla övertygelse att vi också kommer att bli det. Jag vet inte hur, jag vet inte när, men jag vet att vi kommer att bli det!

Det går även super bra på jobbet :) Jag lär mig nya saker hela tiden och det känns som jag utvecklas i alla fall lite. Jag gör något där jag måste vara koncentrerad och använda hjärnan för första gången på mycket länge. Dessutom är dom jag jobbar med super trevliga och jätte roliga. Lite lagom galna på ett roligt sätt :)

/Fru S

måndag, oktober 12, 2009

Utvecklas?

Min mans förra chef sa när min man började på den arbetsplats han jobbar nu (vilket var i aug 06) att man bör byta arbetsplats var tredje till var fjärde år allt för att utvecklas som person. om man inte får en bättre tjänst på den arbetsplats man är vill säga. Om vi har min kära man som ex så började han som sagt på den arbetsplats han är nu i aug 06. I april 08 fick han tjänsten som andre man (alltså den som bestämmer när chefen inte är där). 1 maj i år fick blev han tillfällig avdelningschef och från den 1 okt i år är han chef på riktigt. Han har ökat sin fasta lön med nästan 100% de senaste 3 åren. visserligen fick han OB och övertidsersättning på sin första lön vilket han inte får idag eftersom han har ansvarslön, men grundlönen har ökat med nästan 100%. Alltså har min man utvecklats och lärt sig nya saker som gör att han fått en bättre tjänst.

Det jobbet jag har nu jobbade jag på för drygt 2 år sedan också. Inte så länge bara en månad ungefär och det är jätte många som är kvar. Jag känner igen hur mycket folk som helst. Min tanke är då "Vad får dom ut av att gå här år in och år ut?" Jag kanske är naiv som tror att det är lätt att byta jobb. Men vågar man inte tro på att ALLT ALLTID löser sig så kommer man vara fast på samma ställe resten av livet och aldrig våga ta steget ut i det okända.

/Fru S

söndag, oktober 11, 2009

Varför få betalt när man ej gör sitt jobb?

Jag har precis kollat på Kallafakta. Dagens program handlade om hur mycket frånvaro riksdagsledamöterna hade under våren 2009. Jag vet inget annat jobb där man kan vara frånvarande 30%, 40%, 50% och till och med 60% av arbetstiden (när dom röstar i riksdagen om lagar som vi "normala" skall följa) och ändå få fullt betalt och det är vi skattebetalare som tvingas betala. Det värsta är egentligen inte att dom är borta så mycket utan att dom oftast är ute på andra uppdrag när dom är borta som dom också får betalt för. Varför skall vi skattebetalare betala 660000kr/person i riksdagen varje år för att dom skall kunna ta på sig en massa andra uppdrag som dom får betalt för.

Jag har fullförståelse för att riksdagsledamöterna skall ha betalt vid andra uppdrag också, men då kan dom inte ta på sig uppdrag som krockar med sitt arbete i riksdagen.

660000*349=230340000kr varje år som vi betalar för att människor skall kunna göra andra saker som dom också får betalt för. Har man fått förtroendet av väljare att sitta i riksdagen så får man ju för fan se till att vara där också. Självklart är frånvaro som VAB eller om man själv är sjuk giltiga skäl att inte vara där, men så mycket andra bra skäl finns det inte.

Jag har lagt om taktik inför framtiden. Jag skall se till att hamna i riksdagen 660000kr/år i lön om jag sitter där i 8år kommer jag dessutom få 80% av summan i pension resen av livet + att jag kan ha andra jobb. Nu vet jag hur jag skall bli rik ;)

/Fru S

Skottlossning i natt?

Jag tror att det är dags att flytta så jävla långt bort vi bara kan från där vi bor nu. Min man vaknade inatt av att någon skött med automatvapen någonstans i området där vi bor. Eftersom vi bo i ett höghus och det enbart finns höghus runt oss är det omöjligt att säga var ljudet kom ifrån eftersom det studsar en massa. Min man ringde i alla fall polisen. Jag hörde bara dom sista skotten och jag kopplade inte alls att det var skott.

Känns ju tryggt att bo här! Eller kanske inte :S

/Fru S

fredag, oktober 09, 2009


Så in i helvete jävla skit kallt det är idag. Vinterjackan på säger jag bara!

/Fru S

Mycket som händer nu

Jag har snart jobbat en vecka på mitt nya jobb och jag trivs väldigt bra. Jag trodde att det skulle vara lite segt att gå upp runt 06:45 varje morgon och inte vara i säng förrän 00:30 på natten, men än så länge fungerar det relativt bra. Jag tror jag kommer vara lite segare nästa vecka då skall jag upp senast 04:20 visserligen kan jag gå och lägga mig tidigare.

Denna veckan har jag och en till gått på utbildning för att lära oss jobbet vi skall göra och nu har vi fått veta vad vi skall göra när vi är klara. Egentligen skall vi göra samma sak hela tiden. Det finns olika team och varje person gör samma sak hela tiden och skickar sedan vidare produkten till nästa person som kollar så dom är ok och gör nästa moment och tillslut blir produkten klar. Både jag och den andra tjejen på utbildningen skall sitta på varsin station där man limmar och när folk frågar vad vi skall göra och vi säger vilket team vi skall vara med i och att vi skall limma säger ALLA och jag menar verkligen ALLA: "hmmm, LYCKA TILL" med en sådan där röst som Hahaha, GOOG LUCK! Som jag förstått det så är det inget fel på teamet det är produkten vi skall göra som är väldigt svår. Jajaja, det kommer säkert bli bra, jag börjar få kläm på hur man
limmar nu i alla fall :) Vem vet jag kanske blir kvar jätte länge på det jobbet :)

Jag har dock sagt att om det efter nyår blir förlängt till i slutet av jan och sedan håller på och förlängs en månad åt gången kommer jag tacka nej och börja plugga i stället. Jag får hellre 2600kr/månad än en lön i en månad för jag kommer inte få pengar från någon akassa eftersom jag kommer stå som delägare i ett handelsbolag då. Men vi får väl se om det skulle bli så att företaget jag jobbar på skulle vilja ta över mig kommer vi tvingas flytta eller skaffa en bil till.

Vi tror förresten att den kinesen som vi köpt grejer av till vårt företag kan ha blåst oss :( Det känns lite surt att 15000kr är åt helvete, men vi får väl se. Han har varit super snabb att svara när vi skall sätt in pengar, men när vi vill veta hur det går så får vi inget svar alls. Eller så tar det 3-4 veckor innan han svarar och när han väl svarade så ville han ha mer pengar. Jajaja, vi kommer starta i alla fall vi får bara köpa av någon annan.

Jag har varit hos sjukgymnasten för jag har haft problem med ryggen. Jag skall dit igen den 22 okt vi hann bara gå igenom min rygg denna gången och nästa blir det genomgång av övningar som jag kan göra.

Denna helgen kommer ägnas åt att städa, tvätta, diska o.s.v vi måste även åka förbi mina svärföräldrar och hämta ett av våra vinterdäck som pajat.

/Fru S

torsdag, oktober 08, 2009

Jävla typiskt

Jag fick besked i dag från komvux jag är antagen till alla kurser jag sökte UTOM matematik C. Lite små irriterande måste jag säga att jag tycker att det är. Jag har ingen möjlighet att läsa som andra så dom bryr jag mig inte om alls det var ju matematiken jag vill/behöver läsa. I värsta fall får jag vänta och ta den till våren. Då hinner jag fortfarande om jag skall söka till en annan utbildning till hösten, men men...då har jag i alla fall lite mindre att göra under hösten. HAHAHAHAHA

/Fru S

onsdag, oktober 07, 2009

Planer inför framtiden

Som det ser ut just nu så har jag jobb fram till årsskiftet vilket känns väldigt skönt samtidigt känns det jätte skumt att ha en tid att passa VARJE dag och att jag nu måste göra något för att få pengar.

Jag har kommit fram till den del saker under dessa 2 dagar jag jobbat. Om vi skall skaffa fler barn kommer jag vilja jobba hemifrån. Jag tycker det är svårt att få allt att gå ihop med tider och hämta och lämna på dagis när jag var hemma och var arbetslös nu är det en mardröm. Alltså fixa så att företaget går så bra att jag kan leva på det innan barn nummer 2 kommer.

Jag jobbar skift nu. Varannan vecka börjar jag 06.35-15.10 på fredagar börjar vi samma tid 06.35 men slutar 14.40. När jag jobbar dag/kväll börjar jag 15.10-22.55 och på fredagar 14.40-20.55. Det är lite segt att jobba så sent och det kommer vara segt att gå upp 04.20 nästa vecka så jag vet inte om jag orkar jobba med det schemat hur länge som helst därför är planen för min framtid så här.

Jag kommer plugga matte C på distans nu när jag jobbar i höst + i vår (kursen är klar i mars) Får jag inte förlängt där jag är nu så kommer jag söka till en utbildning som är från jan-maj nästa år (löneadministration) jag har pratat om den tidigare. Jag kommer läsa färdigt matte C och ev göra högskoleprovet till våren och sedan söka civilekonomi linjen till hösten 2010. Den är 4 år och jag kommer under den tiden inte vilja ta ut mer än bidraget alltså 2600kr/månad i 4 ½ år. Bättre än inget, mindre än om jag jobbar. Detta gör att vi måste få igång vårt företag på riktigt. Jag kommer inte heller vilja skaffa fler barn innan jag är klar med den utbildningen. Jag tror min motivation skulle svikta om jag tog ett break på 1 år för att vara hemma med ett barn och sedan skulle det bli jätte jobbigt att ha 2 barn och plugga.

Så vad tror ni låter det som en vettig plan?

(Förresten än så länge går det jätte bra på jobbet)

/Fru S

söndag, oktober 04, 2009

Negativitet

Vi människor har en tendens att fokusera på det negativa och allt som är jobbigt eller dåligt på något sätt. Vi lägger mycket energi på att kritisera andra människor i hur dom klär sig, hur dom beter sig eller vad dom har för åsikter. Men vad får vi egentligen ut av att tex säga att man inte gillar en speciell politiker är det då inte bättre att säga att man gillar en annan? Eller vad spelar det egentligen för roll om en kille/tjej man möter på stan som man aldrig någonsin kommer att träffa att personen i fråga har fula kläder på sig? Dessutom är vi ju olika och har olika smak.

Vi (även jag) är bra på att fokusera på saker som är negativa. Detta skall från och med nu bli ändring på i mitt liv. Mer fokus på dom positiva sakerna och mindre fokus på negativa saker eller saker som är jobbiga.

/Fru S

Jobb och plugga matte C på distans och företaget

Jag har som sagt fått jobb :) Jag hade en liten backup med att plugga matte C + företagsekonomi B (på gymnasienivå) på distans och sedan exel + någon annan kurs (som inte var på distans) för att komma upp i heltid så jag skulle kunnat få 100% bidrag från CSN nu kommer jag antagligen strunta i alla utom Matte C kursen. Det kommer bli skit jobbigt med jobb, plugg, barn och allt annat, men jag behöver matte C för att kunna söka till Civilekonomprogrammet som jag skulle vilja gå. Jag vet dock inte när jag skall göra det. Det kommer inte bli nu till våren för jag har inte hunnit färdigt med matte C då. Så kanske till hösten 2010 eller våren 2011 eller hösten 2011. Allt beror på hur läget ser ut för oss ekonomiskt och var vi är i vårt liv. Jag kommer inte vilja gå på några lån bara bidragsdelen och klara av det i 4 år.

Jag har tidigare oroat mig en del för hur mycket pengar vi skulle få om vi fick ett barn till. När vi väntade sonen blev jag nollad på min SGI detta betyder att jag under de första 180 dagarna jag tog ut fick 180kr/dag istället för 489kr som jag hade rätt till om jag skulle fått 80% av min lön. Detta berodde på att jag under en period på ca 4 veckor mellan 2 jobb inte var inskriven hos AF eftersom jag visste att jag fått nytt jobb. Jag har med detta lärt mig att jag alltid måste ha jobb, vara inskriven hos af eller plugga. Jag måste alltid finns med i något register för att min SGI inte skall bli nollad.

Jag och min man har kommit fram till att vi kommer att köra på med företaget och registrera det som ett handelsbolag. Jag kommer ändå inte få pengar från Alfakassan om jag bara jobbar månader så det är skit samma. Jag har dessutom en backup med utbildningen som jag pratade om igår och det om händer annars är att jag får förlängt och kan jobba ännu längre vilket hade varit trevligt :)

Nu skall jag skall jag åka till hem och villamässan (eller vad den heter) i älvsjö med mina svärföräldrar. Sonen blir hemma med pappa och sin farbror som är på besök från västkusten :)

/Fru S

lördag, oktober 03, 2009

Happy book

Jag har återfunnit lusten att läsa the secret och det som står i den har börjat sjunka i en aning. Iden så är det många som säger att man ska göra en visionstavla. Jag skall göra min egna lilla version av den och göra en visionsbok/min happy book. I denna skall jag skriva in saker jag vill uppnå, positiva tankar och saker som jag vill ha. Denna skall jag sedan ha med mig varje dag till jobbet så att jag kan ta fram den och kolla igenom den när jag åker till jobbet och när jag åker hem. Jag tror uppriktigt att mitt liv kommer bli mycket enklare och bättre om jag är positiv och glad :)

/Fru S

Jag har fått jobb :)

Jag börjar jobba på måndag. Det var inga som helst problem att få jobbet jag var och provmonterade för igår. Lite av ödets ironi att jag skall börja på ett jobb jag redan haft som jag trivdes super bra på, men som jag tyvärr var tvungen att sluta på. Detta visar på att det inte finns någon som helst mening med att bli arg, eller vara otrevlig mot en arbetsgivare även om man tycker att dom blivit orättvist behandlad.

Som det ser ut nu kommer jag att jobbar med detta fram till i slutet av december. Det kan bli förlängt om det kommer in tillräckligt med ordrar, men det är inget jag tar för givet. Jag kommer därför köra på en backup plan och söka in till en utbildning till våren. Jag har hittat en utbildning på komvux som är från jan 2010-maj 2010 (löneadministratör). Allt för att jag skall ha nytta av det i vårt företag i framtiden.

Fredagen den 2 okt var en bra dag för min familj ur jobb perspektiv. Min lillebror har varit arbetslös sedan i mars då han var färdig med sin utbildning. Igår lyckades han också få ett jobb. Det är ett vikariat, men det är ju bättre än inget.

/Fru S

torsdag, oktober 01, 2009

The Bank of the Universe

Jag har haft ett ganska lång uppehåll i min läsning av the secret, men jag tog idag upp läsningen igen. Jag har kommit till avsnittet som handlar om pengar :) och där var det en person som bett om först 700000kr och fick det. Sedan bad han om 7 miljoner och fick det. Dom tipsade om att på deras hemsida fanns det en check (The Bank of the Universe) som man kunde skriva ut och som skulle sätta upp någonstans som man såg varje dag och skriva in hur mycket pengar man ville ha och sedan se vad som händer. Attraktionen om pengar fungerar på precis samma sätt som attraktionen om allt annat. Så nu sitter det en check på mitt kylskåp. Den är skriven på en miljon till mig själv. Jag skall testa om det fungerar. När jag vinner 1 miljon på lotto nästa vecka trots att jag inte spelat så vet jag att det fungerar ;)

Det står även i boken att man kan göra en visionstavla. Där man klipper ut bilder och sätter upp på saker man vill ha och sedan föreställer sig att man redan har dem. Jag tänker göra något liknande, men i albumsformat. Så kan jag sitta och bläddra igenom den varje dag och se alla saker jag vill ha och föreställa mig att jag redan har det. :)

Den senaste tiden har det varit mycket och jag har varit lite nere. Jag hatar hösten och vintern eftersom det är vått, kallt, och mörkt. Så vi går mot tider av "depression" för min del. Blä...

/Fru S

Jobb

Jag skall imorgon och "testjobba" på det jobbet jag pratade om tidigare. Eftersom jag har klarat av att bli godkänd en gång har jag stora förhoppningar om att bli det igen. Jag ser ingen som helst anledning till varför jag inte skulle bli det.

/Fru S

Med och motgånger

Jag har försökt komma till skott och skriva ett inlägg här i flera dagar, men jag har inte haft någon som helst inspiration.

Mitt jobb sökande går inte så bra. Jag är inte alls sugen på att börja jobba. Helst skulle jag vilja börja plugga, men den stora frågan är då vad fan man skall plugga?
Jag var inne på en hemsida till ett bemanningsföretag som jag jobbat för tidigare igår det visade sig att dom sökte folk till ett ställe som jag jobbade på för 2 år sedan. Vad gjorde jag då idag åt detta? Jo jag ringde hon som var min chef där och kollade om dom verkligen sökt folk. Hon hade bytt avdelning, men gav mig numret till en kollega som jag pratade med. Eftersom detta jobb är ganska svårt verkade han hyfsat nöjd över att jag jobbat med det tidigare och sa till mig ringa till kontaktpersonen på bemanningsföretaget och boka in ett tillfälle jag kan provjobba på. Jag har försökt få tag på kontaktpersonen, men ännu ej lyckats. Skulle jag få jobb där så skulle jag jobba skift med 06.30-15.00 ena veckan och 15.20-23.00 andra veckan. :) Detta skulle göra att min man måste hämta ena veckan, men kan jobba över den andra veckan och jobba helg utan att det blir några problem.

Jag har även planer på att söka så att jag kan plugga Matematik C på distans som jag kan läsa nu fram till i vår. Jag måste dock läsa något mer för att komma upp i heltid om det skulle vara så att jag inte hittar jobb blir jag av med pengarna från alfa-kassan (som jag ännu inte börjat få) och om jag bara pluggar halvtid får jag "bara" 1300kr/månad från CSN (Jag vill inte ta lån utan har tänkt att bara ta bidragsdelen. och även om jag pluggar heltid eller halvtid så räknas det som att en hel vecka försvinner från de veckor jag kan få från CSN och då kan jag ju lika gärna plugga heltid och få ut 2600kr/månad).

Min plan är sedan att plugga något som har med ekonomi och små företagande att göra. Jag vill väldigt gärna jobba med ett eget företag och jag vill lära mig hur det fungerar vilket jag ser som en väldigt stark motivation.

Jag har via AF fått tillgång till en jobbcoach som jag träffade förra veckan och pratade med och denna veckan hade vi ett telefonmöte. Hon tyckte jag lät mycket mer positiv och motiverad när det gällde att hitta en utbildning som passar mitt syfte än att hitta ett jobb. Vilket kanske inte är så konstigt för jag vill hellre jobba hemifrån och för att jag skall kunna göra det måste jag nästan utbilda mig.

Det känns dom min man inte riktigt vill att jag skall plugga. Han säger jämt när jag tar upp saken att jag har många år på mig och att jag inte behöver göra det just nu. Men vad fan skall jag göra då? Gå hemma och slösa bort tiden på att leta jobb? Jag vill utvecklas och göra något jag kan ha nytta av i framtiden. Inte som nu sitta hemma den tiden sonen är på dagis och fördriva tiden med att sitta vid datorn. Jag kommer inte palla gå hemma så mycket längre, jag behöver komma ut och träffa folk, men min man veckar tycka att det enda riktiga är att skaffa jobb så vi får en någorlunda bra ekonomi. Visst jag kan hålla med, men samtidigt så skulle ju en utbildning för mig kunna ge oss super bra ekonomi. Bahhh...

Det verkar som min svärmor som kommer ärva en del pengar som hon förhoppningsvis får nu i oktober kommer att skänka pengar till min man så att vi blir av med billån + hans CSN vilket ger oss någonstans mellan 2900kr-3300kr mer i månaden att leva för :) NICE. Då kommer vi/jag att ha lite drygt 40000kr i skuld till CSN det är allt och vi kommer då ligga på plus för första gången sedan vi blev ihop. Vi har ju länge pratat om att köpa ny bil. Nu verkar det som min man vill vänta lite så att vi får några månader med inget billån. Det har han inte haft sedan han var 21år :)

Vi kommer inte kunna starta ett handelsbolag för då blir jag av med alfakassan. Min man kommer istället att starta en enskild firma.

/Fru S