Tips om hemsidor

Fru S tipsar om hemsidor :)
www.sodarank.com
www.piercingfabriken.se

fredag, maj 22, 2009

Barn är dyra i drift

Min son är 11 månader och börjar så smått att gå. Han har inte riktigt vågat släppa taget än, men det lär komma inom en snart framtid. Därför beställde jag idag skor till honom. Visserligen inte hans första, men i alla fall. Min mamma köpte ett par bra lära gå skor, men efter att ha mätt sonens fötter när vi var och handlade i onsdags kom jag fram till att dom är typ 2,5cm för stora. Visserligen skall barnskor vara ca 1,5cm för stora när man börjar använda dem, men 2,5 cm är lite väl stort.

Hur som helst så ville jag köpa ett par Ecco sandaler till sonen och ett par Kavat lära gå skor. V tipsade om www.barnskospecialisten.se som har många och bra barnskor. Att dom just nu hade 25% rea gjorde ju inget om vi säger så =)

Jag skulle beställt skorna igår, men när jag lagt skorna i kundkorgen och skulle godkänna köpet såg jag att det skulle kosta 55kr i frakt och eftersom jag visste att V också skulle beställa tycket jag det kändes lite onödigt att vi skulle betala 110kr i frakt. Så jag ringde henne och kollade om vi inte kunde beställa tillsammans.

Så idag hade jag bestämt vilket skor jag skulle ha och gjorde vår beställning. Denna gången när jag kom till sidan för att godkänna beställningen visade det sig att allt över 1000kr skickar dom fraktfritt och vår beställning var på 1012kr. En trevlig överraskning. Visserligen fick vi betala 25kr i fakturaavgift, men vi hade ändå tänkt ta det på faktura så det spelade inte så stor roll =)



/Fru S

3 kommentarer:

  1. Ja, särskilt små barn är dyra, som byter storlek så ofta. Men det är ju smart att försöka gå ihop med nån annan när man ska beställa. Många företag har ju fri frakt om man beställer över en viss summa.

    SvaraRadera
  2. Ja precis. Egentligen var det kanske lite onödigt att köpa ett par Ecco sandaler till sonen eftersom han ändå kommer växa ur dom så snart, men resonerade som så att om man får ev fler barn så kanske dom kan ha dom annars kanske man kan sälja dom på tradera eller liknande. Annars har han ju i alla fall haft jätte snygga jätte dyra skor en gång i sitt liv =) ;)

    SvaraRadera
  3. Haha, ja synd att han inte kommer att komma ihåg dom där dyra skorna, ni får väl fota och visa när han blir stor ;-) Är det första barnet och man vill ha fler, då kan det ju vara bra att investera i grejer som håller, om man har råd. Jag gjorde tvärtom, vi var unga och fattiga och fick låna precis allt. Så till nästa barn hade jag ingentig och fick köpa allt då istället. Och nu vill jag inte ha fler, så lite bortkastade pengar var det ju. Fast då vid 25 hade jag det lite bättre ekonomiskt än när jag var 20, så det gick bra ändå.

    SvaraRadera